I serien ny mat for elever på skolen, ble det i går laget ovnsbakt torsk med rød pesto. Vi laget to slag pesto, da det er noen elever som ikke tåler tomat. Dermed ble det tomatpesto og paprikapesto. Torsken falt i smak, og var en rett som elevene gjerne ville ha igjen. Også ble den jo så fin på bilder....
Ovnsbakt torsk med rød pesto
til 60 personer...
Rød pesto med tomat
500 g soltørkede tomater
500 g soltørkede tomater i olje
5 dl rapsolje
4 røde chili
4 kinesiske hvitløk
1 ss timian
50 g pinjekjerner eller solsikkekjerner
1 ts pepper
250 g parmesan
Alle ingredienser kjøres i foodprosessor til jevn masse.
Rød pesto med paprika (Oppskrift til 4)
2 grillede og flådde røde paprika
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 rød chili
2 ss mandler
1/2 ts timian
litt pepper
Alle ingredienser kjøres til glatt masse med stavmikser.
Beregn ca 170 g torskefilet uten skinn pr person. Tomatpestoen er ganske salt, men til paprikapestoen må du salte fisken. Fisken smøres med pestoen på en side. Stekes i ovn på 200 grader i ca 10 minutter. Eller til den er gjennomstekt. Dette varierer.
Serveres med ris og salat med spinat, tomater, oliven og rødløk
Og forresten oppskrift til litt færre....
(Oppskrift til 4)
50 g soltørkede tomater
50 g soltørkede tomater i olje
0,5 dl rapsolje
1/2 røde chili
1/2 kinesiske hvitløk
1/2 ts timian
25 g pinjekjerner eller solsikkekjerner
litt pepper
50 g parmesan
Ovnsbakt torsk med rød pesto
til 60 personer...
Rød pesto med tomat
500 g soltørkede tomater
Tomatpesto |
5 dl rapsolje
4 røde chili
4 kinesiske hvitløk
1 ss timian
50 g pinjekjerner eller solsikkekjerner
1 ts pepper
250 g parmesan
Alle ingredienser kjøres i foodprosessor til jevn masse.
Rød pesto med paprika (Oppskrift til 4)
Paprikapesto |
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 rød chili
2 ss mandler
1/2 ts timian
litt pepper
Alle ingredienser kjøres til glatt masse med stavmikser.
Beregn ca 170 g torskefilet uten skinn pr person. Tomatpestoen er ganske salt, men til paprikapestoen må du salte fisken. Fisken smøres med pestoen på en side. Stekes i ovn på 200 grader i ca 10 minutter. Eller til den er gjennomstekt. Dette varierer.
Serveres med ris og salat med spinat, tomater, oliven og rødløk
Og forresten oppskrift til litt færre....
(Oppskrift til 4)
50 g soltørkede tomater
50 g soltørkede tomater i olje
0,5 dl rapsolje
1/2 røde chili
1/2 kinesiske hvitløk
1/2 ts timian
25 g pinjekjerner eller solsikkekjerner
litt pepper
50 g parmesan
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar