Koreansk mat var for meg uventet godt. Jeg er ekstremt glad i all japansk mat, synes thai og kinesisk er ordentlig godt, elsker vietnamesisk, men hadde altså ingen forventning til koreansk mat. Første ordentlige møte var i Praha for to år siden, og på skoletur for et år siden ble det fulgt opp med både matkurs og fem dager i Seoul.
Nå brukte jeg det jeg lærte på kurset, i tillegg til noen nye oppskrifter i undervisninga med elevene. De gjorde jobben, og syntes det smakte ordentlig godt. Nå kan det være litt vanskelig å få tak i noen av ingrediensene men både bønnepasta (doenjang) og chilipasta (gochujang) kan kjøpes i store asiatiske butikker. I Oslo er det 'A food market' som jeg vet har. Og koreansk er ikke bare litt godt, det er skikkelig godt!
Maten spises gjerne i vaskede salatblader. Du legger litt kjøtt, litt salat og andre tilbehør i bladet, har på ssam-jang og ruller sammen. Husk kimchien :-)
Salat
Salatdressing
1 ss Sojabønnepasta
½ ss chili
¼ ts salt
1 ts sukker
3 ts riseddik
¼ ts soyasaus
Ristede sesamfrø
Nå brukte jeg det jeg lærte på kurset, i tillegg til noen nye oppskrifter i undervisninga med elevene. De gjorde jobben, og syntes det smakte ordentlig godt. Nå kan det være litt vanskelig å få tak i noen av ingrediensene men både bønnepasta (doenjang) og chilipasta (gochujang) kan kjøpes i store asiatiske butikker. I Oslo er det 'A food market' som jeg vet har. Og koreansk er ikke bare litt godt, det er skikkelig godt!
Maten spises gjerne i vaskede salatblader. Du legger litt kjøtt, litt salat og andre tilbehør i bladet, har på ssam-jang og ruller sammen. Husk kimchien :-)
Brennende kylling
Kyllingen i stekepanna |
Brennende kylling |
400 g kyllingfilet
2 vårløk i ringer
Skall av 1 sitron
Marinade
3 ss Soyasaus
2 ts Hakket hvitløk
1 ts Hakket vårløk
1 ts Hakket ingefær
Svart pepper
1 ss riseddik
1 ss Sesamolje
2 ts Sukker
Slik gjør du
Hakk hvitløk og vårløk til marinaden
Miks alle ingrediensene til marinaden
Mariner kyllingen i ca 30 minutter
Stekes i panne eller på grill
Skjær i strimler, og sprinkle med sitronskall
Svinekjøtt med chilimarinade
400 g svinefilet
½ løk
40 g purre, den hvite delen
Marinade
2 ss Chilipasta
1 ss Soyasaus
1 ts Sukker
2 ts Sesamolje
1 ts Hakket hvitløk
1 ts Hakket vårløk
1 ts Hakket ingefær
2 ts riseddik
Svart pepper
Sesamfrø
Del kjøttet i biter på 2X2 cm
Bland alle ingrediensene til marinaden, og sett til side
Varm pannen, og stek løk og kjøtt
Ha marinaden i pannen og bland det hele sammen
Ha purre i strimler på toppen, sammen med (svarte)
sesamfrø.
Salat
Salatdressing
½ ss Soyasaus
1 ts Sukker
1/3 ts Chilipulver
½ ts Riseddik
1/2 ts Sitronsaft
Slik gjør du
Vask
grønnsakene
Del vårløken I små biter, epler i tynne skiver, og agurk
i lange strimler
Bland ingrediensene til dressingen
Sprinkle over sesamfrø
1 ts Chilipasta
1 ts Sesamolje
1 ts Honning
1 ts Hakket vårløk
1 ts Hakket hvitløk
1 ts Sesamfrø
½ ts Sitronjuice
Svart pepper
Bland sammen alle ingredienser
Spinat banchan
1 fedd hvitløk
2 vårløk
Sesamolje
Soyasaus
Forvell spinaten i 1 dl vann og hell av all veske.
Forvelling tar 1 minutt…Hakk vårløk og hvitløk fint og ha det i en bolle sammen
med 1 ts sesamolje og 1 ss soyasaus.
Hurtig kimchi med agurk eller reddik
½ agurk eller 1 pk reddik½ ss chili
¼ ts salt
1 ts sukker
3 ts riseddik
¼ ts soyasaus
Ristede sesamfrø
Slik gjør du
Skjær agurken i halvmåner eller redikkene i tynne skiver og ha i en bolle.
Bland alle krydderne og ha over grønnsakene. Ha på stekte sesamfrø.
Alt dette smakte veldig godt! Lagde det selv hjemme med familien ved en senere anledning, de ble stor-imponert! :-)
SvarSlettSofie - KKJ
Så bra, da er det jo som det skal være:-)
SvarSlett