Jeg lar meg fasinere av posene med dip-krydder som kan blandes inn i en boks rømme, til ferdig dip. Grunnen til fasinasjonen, er at jeg synes det er så usannsynlig vondt. Derfor prøver jeg i en hver anledning å misjonere litt for å lage sine egne, superenkle dipper og dressinger.
En av de største slagerene i sommer var rømmedip med blåmuggost. Det laget jeg slik:
3 dl rømme (Jeg brukte seterrømme, men du kan godt bruke lettrømme.
Ca 70 gram blåmuggost
1 båt hvitløk
Saft fra 1/2 lime
Pepper
En kvist rosmarin eller litt timian.
Ha rømme, saft fra en lime, hakket hvitløk, smuldret blåmuggost og rosmarin i en liten bolle. Kjør den gjerne glatt med stavmikser. Om du ikke har stavmikser, kan du hakke ingrediensene ekstra fint. Kvern over pepper. Jeg brukte ca fire runder med kverna.
Etiketter
ABU-røk
and
appelsin
appelsinaioli
asiatisk
asparges
aubergine
avokado
baking
banan
bearnaise
bento
biff
bladpersille
blomkål
blåbærpai
blåmuggost
breiflabb
brennesle
bringebær
brokkoli
brød
burger
bønner
chorizo
chutney
coleslaw
cookies
dessert
elg
fasan
fennikel
fikenmarmelade
fisk
foccaccia
folkehøgskole
frifor
fylt kylling
gammel kokebok
gele
glace
greateng
gresskar
grillede grønnsaker
grillet paprika
grissini
grønnkål
gulrot
gulrotkake
hjort
hodesylte
hvilerett
indisk
is
jordskokk
Julemat
kalv
kamskjell
Kantareller
kikerter
kimchi
kjøttboller
kjøttdeig
kongekrabbe
Kopimeny
koreansk
kurs
Kveite
kylling
kyllingleverpate
kålrot
laks
lam
lammecarre
lammerull
lammeskank
lasagne
leverpostei
limefromasj
løk
majones
maki
nan
ostekake
pai
paprika
pesto
plommer
ponzu
poteter
purre
pølser
quinoa
raita
reker
rosmarin
rotgrønnsaker
rødbeter
rødvinssaus
rødvinssmør
rådyr
salat
salma
salsa
salt
sashimi
saus
scampi
sellerirot
sellerirotmos
semifreddo
sharonfrukt
shepherd's pie
sild
sjampinjong
sjokolade
skinke
spekeskinke
spinat
steinbit
storfe
suppe
sushi
sushi. nigiri
svin
svinefilet
svinekjøtt
søtpotet
tagine
tapas
teiebær
tempura
thai
timian
tomater
tomatsalsa
torsk
vegan
vegetar
vårruller
waldorfsalat
wasabi
wok
mandag 30. november 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Vi har fått gassgrill i år, og har blant annet grillet burgere. Jeg tom på en god dæsj blåmuggost oppå burgeren. Det var godt det!
SvarSlett