Hos Al Pont de Ferr i Milano fikk vi servert saltinnbakt due med nougatsaus. Dette var en noe merkelig kombinasjon, men siden det ikke er uvanlig med mørk sjokolade i en del mellomamerikanske retter, hadde jeg lyst til å utforske dette nærmere. Sjokoladebalsamico ble innkjøpt, og prøvesmakt. Egentlig var konklusjonen; dette er ikke godt, men jeg tenkte at det var lurt å prøve det sammen med noen andre smaker.
Varmrøkt andebryst, på blandet salat og mango med sjokoladebalsamicoglace
Til fire personer som forrett
2 andebryst
salt
pepper
1 mango
minileaf salat
olivenolje
lime
sjokoladebalsamicoglace
Fettsiden på andebrystene rutes. Stek anden i panne med fettsiden ned. Når fettet er sprøtt, snur du anden slik at den får stekeskorpe på undersiden. Gjør i stand ABU-røken. Her er det rett og slett viktig å følge oppskriften fra ABU. Legg andebrystet i ABU-røken, og la den være helt igjen. Tenn ABU-røken og la andebrystet røkes i ca 7 minutter. Ta ut andebrystet, det er antagelig fortsatt litt rått, så stek det videre i stekeovn på 150 grader til kjernetemperaturen er 55 grader. Anda blir også veldig god uten å være røkt, men da tror jeg at jeg ville velge å bruke vanlig balsamicoglace.
Ha sjokoladebalsamico i pent mønster på tallerknene. Legg på blandet minisalat, og risle over olivenolje og limesaft. Legg mango på salaten. Skjør andebrystet i pene skiver, og legg disse på toppen.
Og sjokoladebalsamicoglacen? Den var helt perfekt til røkt andebryst og mango! På toppen er det fritert jordskokk og mangochutney
Etiketter
ABU-røk
and
appelsin
appelsinaioli
asiatisk
asparges
aubergine
avokado
baking
banan
bearnaise
bento
biff
bladpersille
blomkål
blåbærpai
blåmuggost
breiflabb
brennesle
bringebær
brokkoli
brød
burger
bønner
chorizo
chutney
coleslaw
cookies
dessert
elg
fasan
fennikel
fikenmarmelade
fisk
foccaccia
folkehøgskole
frifor
fylt kylling
gammel kokebok
gele
glace
greateng
gresskar
grillede grønnsaker
grillet paprika
grissini
grønnkål
gulrot
gulrotkake
hjort
hodesylte
hvilerett
indisk
is
jordskokk
Julemat
kalv
kamskjell
Kantareller
kikerter
kimchi
kjøttboller
kjøttdeig
kongekrabbe
Kopimeny
koreansk
kurs
Kveite
kylling
kyllingleverpate
kålrot
laks
lam
lammecarre
lammerull
lammeskank
lasagne
leverpostei
limefromasj
løk
majones
maki
nan
ostekake
pai
paprika
pesto
plommer
ponzu
poteter
purre
pølser
quinoa
raita
reker
rosmarin
rotgrønnsaker
rødbeter
rødvinssaus
rødvinssmør
rådyr
salat
salma
salsa
salt
sashimi
saus
scampi
sellerirot
sellerirotmos
semifreddo
sharonfrukt
shepherd's pie
sild
sjampinjong
sjokolade
skinke
spekeskinke
spinat
steinbit
storfe
suppe
sushi
sushi. nigiri
svin
svinefilet
svinekjøtt
søtpotet
tagine
tapas
teiebær
tempura
thai
timian
tomater
tomatsalsa
torsk
vegan
vegetar
vårruller
waldorfsalat
wasabi
wok
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar