Av en eller annen grunn sitter det litt langt inne, men i år har jeg bestemt meg for å innrømme det... Jeg rett og slett storkoser meg med juleforberedelsene. I år har jeg planer om å ta litt av på julematfronten, og starter med å lage leverpostei og pate. Leverposteioppskriften er fra mors danske venninne, men den er selvfølgelig justert bittelitt. I dag har jeg produsert dansk leverpostei, pate med salvie og hvitløk og kyllingleverpate. Kyllinglever har de i litt større matbutikker som Mega og Ica.
Dansk leverpostei
300 gr svinelever
200 gr spekk
1 løk
1 egg
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts allehånde
1 ts rosmarin
50 g smør
2 ss hvetemel
5 dl helmelk
Rens svinelever for hinner, og urenheter og del den i små biter. Hakk spekket. Ha lever og spekk i en foodprosessor, og tilsett løk. Kjør til det er helt finmalt. Ha i egg og krydder i blandingen. Denne oppskriften passer fint til en helt vanlig foodprosessor.
Lag hvit saus. Smelt smør i en kjele, dryss i hvetemel. Spe med helmjølk mens du rører.
Bland leverblandingen inn i sausen. Fyll ildfaste former 2/3 fulle og stek i vannbad på 170 grader i ca en time. Du kan godt bruke termometer, kjernetempraturen skal da være 70 grader.
Pate med salvie og hvitløk
300 gr svinelever
200 gr spek
300 g medisterfarse
1 løk
1 egg
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts allehånde
7 blader salvie
3 båter hvitløk
50 g smør
2 ss hvetemel
5 dl helmelk
Rens svinelever for hinner, og urenheter og del den i små biter. Hakk spekket. Ha lever, medisterfarse og spekk i en foodprosessor, og tilsett løk og hvitløk. Kjør til det er helt finmalt. Ha i egg og krydder i blandingen. Denne oppskriften passer fint til en helt vanlig foodprosessor.
Lag hvit saus. Smelt smør i en kjele, dryss i hvetemel. Spe med helmjølk mens du rører.
Bland leverblandingen inn i sausen. Fyll ildfaste former 2/3 fulle og stek i vannbad på 170 grader i ca en time. Du kan godt bruke termometer, kjernetempraturen skal da være 70 grader.
Kyllingleverpate
400 g kyllinglever
400 g medisterfarse
1 løk
1 båt hvitløk
3 ss calvados
4 blader salvie
1 ss persille
2 egg
2 dl fløte
1 ts salt
2 ts syltet grønn pepper.
Ha kyllinglever og medisterfarse i foodprosessor, og kjør dette fint. Ha i løk, hvitløk og calvados. Tilsett krydder (unntatt grønn pepper), egg og fløte, og kjør til massen er fin. Bland inn grønn pepper. Pateen has i ildfaste former, og stekes i vannbad på 170 grader i ca en time. Kjernetemperaturen skal være 170 grader her også.
Etiketter
ABU-røk
and
appelsin
appelsinaioli
asiatisk
asparges
aubergine
avokado
baking
banan
bearnaise
bento
biff
bladpersille
blomkål
blåbærpai
blåmuggost
breiflabb
brennesle
bringebær
brokkoli
brød
burger
bønner
chorizo
chutney
coleslaw
cookies
dessert
elg
fasan
fennikel
fikenmarmelade
fisk
foccaccia
folkehøgskole
frifor
fylt kylling
gammel kokebok
gele
glace
greateng
gresskar
grillede grønnsaker
grillet paprika
grissini
grønnkål
gulrot
gulrotkake
hjort
hodesylte
hvilerett
indisk
is
jordskokk
Julemat
kalv
kamskjell
Kantareller
kikerter
kimchi
kjøttboller
kjøttdeig
kongekrabbe
Kopimeny
koreansk
kurs
Kveite
kylling
kyllingleverpate
kålrot
laks
lam
lammecarre
lammerull
lammeskank
lasagne
leverpostei
limefromasj
løk
majones
maki
nan
ostekake
pai
paprika
pesto
plommer
ponzu
poteter
purre
pølser
quinoa
raita
reker
rosmarin
rotgrønnsaker
rødbeter
rødvinssaus
rødvinssmør
rådyr
salat
salma
salsa
salt
sashimi
saus
scampi
sellerirot
sellerirotmos
semifreddo
sharonfrukt
shepherd's pie
sild
sjampinjong
sjokolade
skinke
spekeskinke
spinat
steinbit
storfe
suppe
sushi
sushi. nigiri
svin
svinefilet
svinekjøtt
søtpotet
tagine
tapas
teiebær
tempura
thai
timian
tomater
tomatsalsa
torsk
vegan
vegetar
vårruller
waldorfsalat
wasabi
wok
søndag 6. desember 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar