En av fordelene med å bo "på landet" er gårdsbutikker. Her er vi så heldige at vi har Sogstad, og der er det ofte veldig gode råvarer. I tillegg har de innimellom mot til å selge råvarer som ikke er helt perfekte, og det kan det også bli god, og ikke minst rimelig middag av. I dag var det mulig å få ett gigantisk blomkålhode til den nette sum av ti kroner. Det ble blomkålsuppe med ristet blomkål, hvitløk og persille, med en liten scampirest på toppen.
Blomkålsuppe med ristet blomkål, hvitløk og persille
1 stort blomkålhode
ca 7 dl vann
2 dl fløte
2 ts fond (jeg brukte skalldyrsfond, siden jeg hadde litt scampi)
salt
nykvernet pepper
1/8 ts muskat
Rens blomkålhodet, og legg ca 1/6 av blomkålen tilside. Kok blomkålen i vannet til den er mør. Sil kraften av blomkålen og over i et litersmål eller lignende. Denne kraften skal du bruke til å spe suppa. Mos blomkålen med en stavmikser, og tilsett fløten og 2 ts fond. Ta i kraft til passe tykk suppe, og la den koke opp. OBS; se opp for blomkålsuppegeysir!
Ristet suppetilbehør
1 båt hvitløk i tynne skiver
1/6 blomkål i små, små buketter
1 ss smør
1-2 ss frisk persille
15-20 scampi
Skjær hvitløken i tynne skiver, og stek denne i smøret til den er gyllen. Ta ut hvitløken og stek blomkålen i panna. Når blomkålen er fin og lysebrun, tilsett scampi og persille. Krydre med pepper. Scampien kan byttes ut med spekeskinke, bacon eller brødbiter. Hell suppa i dype skåler, og legg suppetilbehøret oppi.
Obs: Suppa blir ikke legert, så den minner litt om en tynn pure.
Etiketter
ABU-røk
and
appelsin
appelsinaioli
asiatisk
asparges
aubergine
avokado
baking
banan
bearnaise
bento
biff
bladpersille
blomkål
blåbærpai
blåmuggost
breiflabb
brennesle
bringebær
brokkoli
brød
burger
bønner
chorizo
chutney
coleslaw
cookies
dessert
elg
fasan
fennikel
fikenmarmelade
fisk
foccaccia
folkehøgskole
frifor
fylt kylling
gammel kokebok
gele
glace
greateng
gresskar
grillede grønnsaker
grillet paprika
grissini
grønnkål
gulrot
gulrotkake
hjort
hodesylte
hvilerett
indisk
is
jordskokk
Julemat
kalv
kamskjell
Kantareller
kikerter
kimchi
kjøttboller
kjøttdeig
kongekrabbe
Kopimeny
koreansk
kurs
Kveite
kylling
kyllingleverpate
kålrot
laks
lam
lammecarre
lammerull
lammeskank
lasagne
leverpostei
limefromasj
løk
majones
maki
nan
ostekake
pai
paprika
pesto
plommer
ponzu
poteter
purre
pølser
quinoa
raita
reker
rosmarin
rotgrønnsaker
rødbeter
rødvinssaus
rødvinssmør
rådyr
salat
salma
salsa
salt
sashimi
saus
scampi
sellerirot
sellerirotmos
semifreddo
sharonfrukt
shepherd's pie
sild
sjampinjong
sjokolade
skinke
spekeskinke
spinat
steinbit
storfe
suppe
sushi
sushi. nigiri
svin
svinefilet
svinekjøtt
søtpotet
tagine
tapas
teiebær
tempura
thai
timian
tomater
tomatsalsa
torsk
vegan
vegetar
vårruller
waldorfsalat
wasabi
wok
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar