Jordskokken har fantastiske gule blomster, og den er ganske så synlig i grønnsakshagen. Den første retten som ble laget av årets avling var jordskokksuppe. Servert med kylling med serranoskinkefrakk og fritert jordskokk var det en slager!
Jordskokksuppe med kylling i spekeskinkefrakk
Til 4 personer
8 store jordskokker
1/2 løk, finhakket
1 båt hvitløk
2ts smør
6 dl kyllingkraft
2 dl fløte
Skrell jordskokkene. Smalt smør i en kjele, og fres løken i dette. Løken skal bare bli blank. Ha i jordskokkene, og hvitløken. Hell over kyllingkraft og fløte. Kok til jordskokkene er møre. Suppa kjøres så jevn, enten i en foodprosessor eller med en stavmikser. Hell tilbake i kjelen og hold den varm. Smak til med salt og pepper.
Kylling i spekeskinkefrakk
2 kyllingfileter
2-4 skiver spekeskinke
2 ss revet jarlsbergost
timian
pepper
Legg kyllingfiletene med den lille "indre"fileten opp. Brett denne tilside og skjær et rett snitt inn fra festet til indrefileten og inn i den store fileten. Du skal ikke dele den helt i to, men ha to store flater. Strø på jarlsbergost, og legg i litt frisk timian. Legg en bit plastfolie på skjærebrettet, legg på 1-2 skiver spekeskinke og legg kyllingfileten oppå. Rull kyllingfileten sammen, start med indrefileten, og la spekeskinka dekke hele.
Stekes i stekepanne med litt smør eller olje. Start med to minutter på hver side, skru så varmen ned og sett på lokk.
Skjær kyllingfileten i skiver, og legg en halv filet i hver tallerken. Hell over varm suppe og pynt med friterte jordskokk og frisk timian.
2 jordskokker
solsikkeolje
flaksalt
Skjær jordskokkene i tynne skiver, bruk helst en såkalt mandolin, eller en ostehøvel. Skyll jordskokkskivene i kaldt vann og tørk dem godt. Friter jordskokkskivene skivene ved 180 grader til de er gyldne, ca 1-2 minutter. Legg chipsen over på et stykke papir som trekker. Saltes lett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar