På skolen er løksuppa populær blant mange. Når vi lager suppa på skolen er størrelsen på porsjonene noe større, en bøtte løk, 3 liter eplejuice og 25 liter kraft... Vi serverer løksuppe med focaccia, men aller best er det jo med gratinerte ostesmørbrød i suppa. Og det kan du jo gjøre om du lager suppe til færre enn 70.
1 ts timian
2 dl eplejuice
2 liter kraft/ ferdig blandet buljong
Lives løksuppe
5 store gule
løk i tynne ringer
2 ss olivenolje1 ts timian
2 dl eplejuice
2 liter kraft/ ferdig blandet buljong
Pepper
Slik gjør du:
1.
Ha
olje i en stor kjele, og ha i løken, den skal surre i ca 10 minutter på svak
varme til den blir blank.Ha timian i gryta.
2.
Ha
på eplejuice og la det koke litt inn. Ha på ca to liter kraft eller ferdig
blandet buljong. Kokes i ca 30 minutter
Serveres
helst med ostesmørbrød i suppa J
Focaccia
1 kg mel
8 dl kaldt
vann
½ pakke gjær
1 ss
maldonsalt
1 dl
olivenolje, 1 ts maldonsalt, 1 ts rosmarin til å ha på toppen
Rør ut gjær i
vann og bland mel, væske og salt til det
blir en jevn deig.
Når deigen er
hevet til dobbelt størrelse kler du en langpanne med bakepapir, og heller
deigen på. Lag hull med fingrene, og hell over olivenolje, salt og rosmarin.
Stekes på 230
grader i ca 30 minutter.
Hei. Kan focaccia oppskriften halveres? Er det i så fall like lang steketid?? Kristin
SvarSlett