I valgfaget "Asiatisk mat" prøver vi å være innom minst 10 land i Asia. Vanligvis sparer jeg de landene vi har fokus på på skolen til slutt. Denne gangen indisk:
2 båter hvitløk
1 dl naturell yoghurt
½ grønn chili
1 finhakket løk
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 dl kokosmelk
1 ss hakkede mandler
Saft av ½ sitron
Frisk koriander
1 ts salt
1 ss sukker
0,5 pk tørrgjær
3 dl yoghurt naturell
4 ss olje
1 stk egg
1/4 stk rødløk
Litt mynte
¼ ts spiskummen
Kylling korma
500 g kyllingfilet
2 cm revet ingefær2 båter hvitløk
1 dl naturell yoghurt
½ grønn chili
1 finhakket løk
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 dl kokosmelk
1 ss hakkede mandler
Saft av ½ sitron
Frisk koriander
Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg det i en blanding av
yoghurt, ingefær og hvitløk. La det ligge i marinaden i 20 minutter. Varm litt
smør i en panne og tilsett malt koriander, pepper, gurkemeie og garam masala,
skru opp varmen og tilsett løk og chili. Stek til løken blir blank. Tilsett
kylling og marinaden og stek videre i ti minutter.
Ha i kokosmelk. Rør til kokosmelken har løst seg opp skikkelig.
Rør inn hakkede mandler og la det hele koke på svak varme i 40 minutter.
Tilsett sitronsaft, salt og eventuelt litt fløt/mer kokosmelk. Ha over frisk
koriander ved servering. Serveres med ris,nan og raita.
Nan
500 g hvetemel
1,5 ts bakepulver1 ts salt
1 ss sukker
0,5 pk tørrgjær
3 dl yoghurt naturell
4 ss olje
1 stk egg
Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha
i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Varm opp ovnen til 250 grader. La stekebrettet også bli skikkelig
varmt.
Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller
pærefomede, omtrent en halv centimeter tykke (noen liker dem tykkere - du
finner ut hvordan du vil ha dem).
Stek etter eller to av gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme
stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden.
Det varierer litt hvor lang tid de skal steke alt fra 3 til 8 minutter.
Følg med! Ta brødene ut før de svir seg.
Raita
100 g matyoghurt,
helst gresk eller tyrkisk e.l.
1/4 stk
agurk1/4 stk rødløk
Litt mynte
¼ ts spiskummen
Skrell agurken og rasp agurkkjøttet i en bolle.Tilsett finhakket rødløk og mynte skåret i strimler. Bland i yoghurt og spisskummen.
Smak til med salt og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar