I fjor sommer
var jeg på matkurs i København, og der laget vi The Hummingbird Bakery sin
fantastiske oste-brownies kake. Jeg laga kaka for å feire at skolen er full
også til neste år.
250 gram melis
3 egg
110 gram hvetemel
Kjør melis og
smør i en kjøkkenmaskin, til det blir kremaktig. Tilsett ett egg av gangen og
rør godt mellom hvert egg. Tilsett melet litt etter litt og kjør til du har en
jevn blanding. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen og kjør blandingen til
den er godt blandet.
Ha blandingen i
en 26 cm rundform og stryk jevnt utover med en skje. Det er lurt å kle bunnen
med bakepapir. Så er det tid for å lage ostefyllet som skal fordeles oppå
browniesbunnen før begge deler stekes sammen:
Ostekake
1ts vaniljesukker
2 egg
Ha kremost,
melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har
en jevn masse. Tilsett ett egg av gangen og rør godt sammen til blandingen er
jevn og kremaktig. Bruk eventuelt en slikkepott for å få med rester langs
kanten. Kjør gjerne blandingen på relativt høy hastighet mot slutten, men pass
på å ikke kjøre den for lenge, for da kan osten skille seg.
Bringebærmoussekrem
200 gram frosne bringebær
3 ts gelatin
friske bringebær til pynt
Pisk kremen til den er fast. Kjør frosne bær og melis med foodprosessor. Smelt gelatinen i 3 ss vann og tilsett denne i bærblandingen. Bland krem og bær.
Kaken består av
tre lag; brownie, ostekake og bringebærkrem, som er fantastisk gode. Jeg endret
litt på bringebærkremen, og ble veldig fornøyd med resultatet.
Brownie
200 gram
kokesjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold), grovt hakket
200 gram smør250 gram melis
3 egg
110 gram hvetemel
Smelt
sjokoladen i vannbad til du får en glatt sjokoladeblanding. Jeg brukte en
stålbolle som jeg satte oppi en kjele fylt med vann. Viktig å ikke få vann
eller damp i sjokoladen
400 gram
kremost, naturell
150 gram melis1ts vaniljesukker
2 egg
Fordel
ostemassen forsiktig oppå browniesdeigen. Stryk jevnt utover med en skje eller
palettkniv. Det er viktig at både browniesen og ostekremen er strøket noenlunde
jevnt utover for at du skal få et bra resultat.
Stek kaken ved
170 grader i ca 30-40 minutter, eller til ostekaken er fast å ta på, lys på
midten og svak gylden i kantene. Avkjøl kaken helt på rist, og sett den i
kjøleskap over natta.
3 dl kremfløte
75 gram melis200 gram frosne bringebær
3 ts gelatin
friske bringebær til pynt
Pisk kremen til den er fast. Kjør frosne bær og melis med foodprosessor. Smelt gelatinen i 3 ss vann og tilsett denne i bærblandingen. Bland krem og bær.
Ha kaken over
på et egnet fat eller brett. Fordel bringebærmoussekremen over
browniesostekaken.
Ser kjempegod ut! Er det mulig og lage bringebærmoussekremen dagen for også? Og kan jeg ta på den mens kaka står i kjøleskapet over natta?
SvarSlett