Innimellom ser jeg på matprogrammer, og en av favorittene er unektelig de danske brødrene Price. De gjør enkle ting, er akkurat passe arrogante, jålete, og fulle av humor , og bruker rikelig med smør. For en tid tilbake lagde de en majones, som var basert på en rekeolje. Jeg prøvde meg med å bruke scampiskall første gang jeg lagde det, og det var aldeles bortkastet for smaksløkene. Men med rekeskall, du og du for en majones!
Rekeolje
Skall av 40 reker, uten hode
1/2 gul løk
2 dl nøytral olje
6 pepperkorn
Stek rekeskallene i olje, og ha i løken. Stekes i ca 5 minutter, men obs, obs skal ikke bli for varmt! Løken skal aldri være mer enn gylden.
Sil oljen og avkjøl. Den blir oransjegylden i fargen.
Rekemajones
2 dl rekeolje
2 eggeplommer
1 ts sennep
1 stripe sitronskall
1 ss hakket løk
1ss persille
2 ss hvitvin (du skal kanskje ha hvitvin til rekene...)
Ha eggeplommer, sennep og sitronskall i en beholder som passer til stavmikser. Sett stavmikseren over eggeplommene og hell olje forsiktig på mens du kjører mikseren. Når olje og eggeplommer har blitt majones, har du i løk, persille og hvitvin og kjører det hele glatt.
Ha i litt salt og kvern over pepper. Og server til rekene, som du kan ha ganske mange av. Og majonesrestene? De brukte jeg til å lage en sesamkrust på torsk dagen etter.
Rekeolje
Skall av 40 reker, uten hode
1/2 gul løk
2 dl nøytral olje
6 pepperkorn
Stek rekeskallene i olje, og ha i løken. Stekes i ca 5 minutter, men obs, obs skal ikke bli for varmt! Løken skal aldri være mer enn gylden.
Sil oljen og avkjøl. Den blir oransjegylden i fargen.
Rekemajones
2 dl rekeolje
2 eggeplommer
1 ts sennep
1 stripe sitronskall
1 ss hakket løk
1ss persille
2 ss hvitvin (du skal kanskje ha hvitvin til rekene...)
Ha eggeplommer, sennep og sitronskall i en beholder som passer til stavmikser. Sett stavmikseren over eggeplommene og hell olje forsiktig på mens du kjører mikseren. Når olje og eggeplommer har blitt majones, har du i løk, persille og hvitvin og kjører det hele glatt.
Ha i litt salt og kvern over pepper. Og server til rekene, som du kan ha ganske mange av. Og majonesrestene? De brukte jeg til å lage en sesamkrust på torsk dagen etter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar