Jeg har en tanke om kveldens meny, og siden jeg har tenkt at første rett skal være suppe, har jeg laget ei rødbetesuppe. Den skal pyntes og ordnes til i kveld, men utgangspunktet var så godt at det kunne spises til lunsj. Suppa serverte jeg varm med kald seterrømme til lunsj, så får vi se hva det blir i kveld. Det har en tentens til å bli flere oppskrifter med samme hovedingrediens på rappen, men skal man bli skikkelig godt kjent med råvaren, er det fint å gjøre det slik. Og forresten, husk å bruke hansker....
Rødbetesuppe til ganske så mange
5 rødbeter
3 poteter
4 gulrøtter
6 båter hvitløk
3 stenger selleri
2 gule løk
4 ss rapsolje
2 liter kraft
3 laurbærblad
1 dl hvitvin evt 3 ss eddik
2 ts timian
salt og pepper
Skrell og riv alle grønnsakene. Jeg brukte en foodprosessor. Ha olje i en stor (minimum 5 liter) kjele og ha de revne grønnsakene i kjelen. La det surre i ca 5-10 minutter. Hell over kraft (utblandet buljong, fond eller som jeg brukte, elgkraft). Ha i hvitvin, laurbærblad og timian. La det hele koke i ca 15 minutter. Koker du lenger blir det kanskje mer smak på suppa, men den kan fort bli litt blass.
Serveres med seterrømme, gjerne godt brød og nykvernet pepper.
Ingredienser til suppe |
Rødbetesuppe til ganske så mange
5 rødbeter
3 poteter
4 gulrøtter
6 båter hvitløk
3 stenger selleri
2 gule løk
4 ss rapsolje
2 liter kraft
3 laurbærblad
1 dl hvitvin evt 3 ss eddik
2 ts timian
salt og pepper
Skrell og riv alle grønnsakene. Jeg brukte en foodprosessor. Ha olje i en stor (minimum 5 liter) kjele og ha de revne grønnsakene i kjelen. La det surre i ca 5-10 minutter. Hell over kraft (utblandet buljong, fond eller som jeg brukte, elgkraft). Ha i hvitvin, laurbærblad og timian. La det hele koke i ca 15 minutter. Koker du lenger blir det kanskje mer smak på suppa, men den kan fort bli litt blass.
Serveres med seterrømme, gjerne godt brød og nykvernet pepper.
En bitteliten smak |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar