Ingredienser til lasagne |
Onsdag hadde jeg tilsyn, og disse dagene er fine til å leke litt på kjøkkenet. Vegetarianerne på skolen er glade for å få litt variasjon, og da er det fint å kunne lage noen posjoner til å fryse ned. Denne syntes jeg at ble veldig god! Litt klønete er oppskriften med at man lager tre ulike sauser, men det gjør at lasagnen ser veldig fin ut, og den får veldig god konsistens.
Vegetarlasagne
Tomatsaus
4 gulrøtter
3 løk
1/2 kinesisk hvitløk
1 gul paprika
2 chili
4 bokser hakkede tomater
2 ts timian
1/2 ts spisskummen
2ts salt
2 ss olje til steking
Riv gulrot, skjær løk i skiver, paprika i biter og finhakk chili og hvitløk. Stek grønnsakene i litt olje i ca 3 min. Tilsett hakkede tomater, og la det koke i ca 10 min. Smak til med krydder.
Spinat og champignonsaus
2 store pk spinat
500 g champignon
1/2 hvitløk
1/2 ts muskat
1/4 ts kanel
1 ts timian
1/2 boks seterrømme
I boks store hvite bønner
Salt og pepper
2 ss olje til steking
Skjær sopp i skiver, hakk hvitløk og vask spinat. Varm 2 ss olje i ei panne og stek soppen gyllen. Ha i hvitløk, tilsett spinat og la den dette sammen. Ha i skylte hermetiske hvite bønner/kikerter, og en halv boks seterrømme. Smak til med krydder.
Hvit ostesaus
3 ss smør
6 ss hvetemel
1,5 liter melk
250 g revet ost
Smelt smør, bland i hvetemel, og pisk inn melk. La det hele koke i ca 5 min. Ta kjelen av plata og bland i revet ost.
500 g pastaplater
Ha 2 ss olje i bunnen av en ildfast form. Dette er til ei stor form ca 25x30 cm Legg pastaplater i så det dekker bunnen. Ha ett lag med tomatsaus over, dekk med pastaplater, så ett lag med sopp/spinat, ha 1/3 av den hvite sausen over spinatblandinga. Legg pastaplater over, så nytt lag med tomatsaus, dekk med pastaplater og ha tilslutt på et siste lag med hvit saus. Stekes i ovn på 160 grader i en time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar