pizza er helgemat, og når det er hjemmelaget blir det ofte ulike varianter. Ikke så mange som min søster pleide å servere, siden her hos oss liker alle alt:-). I dag ble det en variant med tomatsaus og en variant med rømme. Jeg lager en tomatsaus som jeg fikk inspirasjon til av Jamie Oliver for mange år siden. Sausen bruker jeg også som basis for en super tomatsuppe.
Jeg kjevler ikke pizzaen min, men kliner deigen utover bakebrettet med hendene og olivenolje. Det fungerer fint hver gang,
Pizzadeig
1 liter hvetemel
5 dl vann
1/2 pk gjær
1 ts salt
Bland deigen sammen med hendene. La den heve til dobbelt størrelse. Jeg elter ikke deigen. Deler den i to og legger deig på to pizzabrett.
Pizza med tomatsaus og kjøttdeig.
1 rød chili
1 løk
2 båter hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 flådd rød paprika
1 ss frisk timian
1 ss olivenolje
1 ts sukker
1 ss balsamico
Salt og pepper
250 g kjøttdeig
250 g revet ost
Ha paprika og chili i stekeovn på høy temperatur tilden er brent på alle kanter. Legg den i en tett pose/ beholder og flå av skinnet når de er kalde. Del alle grønnsakene i grove biter, og fres dem i olivenolje i en kjele. Løken skal bli blank. Ha på tomater og de resterende ingrediensene, og kok i ca 10 minutter. Kjør sausen jevn med stavmikser.
Bre tomatsaus utover pizzabunnen ( ca halvparten) og fordel kjøttdeig i små løy per over. Strø ost på toppen og sted pizzaen på 280 grader i ca 12 minutter.
Pizza med rømme og bacon
1/2 boks seterrømme
250 g revet ost
100 g blåmuggost
1 liten purre/1 liten rødløk i skiver
7 skiver bacon
1 ss frisk timian
Salt og pepper
Bre seterrømme utover pizzabunnen. Ha på purre eller rødløk, og ost. Legg på rått bacon over osten og stek pizzaen på 280 grader i 12 minutter. Dette er en variant fra Alsace.
Etiketter
ABU-røk
and
appelsin
appelsinaioli
asiatisk
asparges
aubergine
avokado
baking
banan
bearnaise
bento
biff
bladpersille
blomkål
blåbærpai
blåmuggost
breiflabb
brennesle
bringebær
brokkoli
brød
burger
bønner
chorizo
chutney
coleslaw
cookies
dessert
elg
fasan
fennikel
fikenmarmelade
fisk
foccaccia
folkehøgskole
frifor
fylt kylling
gammel kokebok
gele
glace
greateng
gresskar
grillede grønnsaker
grillet paprika
grissini
grønnkål
gulrot
gulrotkake
hjort
hodesylte
hvilerett
indisk
is
jordskokk
Julemat
kalv
kamskjell
Kantareller
kikerter
kimchi
kjøttboller
kjøttdeig
kongekrabbe
Kopimeny
koreansk
kurs
Kveite
kylling
kyllingleverpate
kålrot
laks
lam
lammecarre
lammerull
lammeskank
lasagne
leverpostei
limefromasj
løk
majones
maki
nan
ostekake
pai
paprika
pesto
plommer
ponzu
poteter
purre
pølser
quinoa
raita
reker
rosmarin
rotgrønnsaker
rødbeter
rødvinssaus
rødvinssmør
rådyr
salat
salma
salsa
salt
sashimi
saus
scampi
sellerirot
sellerirotmos
semifreddo
sharonfrukt
shepherd's pie
sild
sjampinjong
sjokolade
skinke
spekeskinke
spinat
steinbit
storfe
suppe
sushi
sushi. nigiri
svin
svinefilet
svinekjøtt
søtpotet
tagine
tapas
teiebær
tempura
thai
timian
tomater
tomatsalsa
torsk
vegan
vegetar
vårruller
waldorfsalat
wasabi
wok
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar