Av en eller annen grunn, blir det alltid igjen rester etter påskeskinke, juleskinke eller andre steiker. Jeg er ikke veldig glad i rester, hater å kaste mat, og må derfor finne på noe nytt. I dag ble påskeskinka partert, delt i terninger og omformet til skinke med appelsin, brokkoli og rosmarin. Og skikkelig godt ble det.
Skinke med appelsin, brokkoli og rosmarin
Ingredienser til fire
1 påskeskinkerest ca 600 g
2 ss olje
1 broccoli
1 appelsin
1 rødløk
1 båt hvitløk
1 ss frisk rosmarin
1 ss honning
2 ss balsamico
Pepper
Del påskeskinka i terninger på ca 2 cm. Del broccoli i buketter, rødløk i små biter, og fileter appelsinen. Ta vare på safta fra appelsinen. Stek broccoliog rødløk i panna med litt olje, ha i hvitløk,og sett dette tilside på en tallerken. Stek påskeskinketerningene i olje, tilsett safta fra appelsinen, balsamico og honning når terningene er gyldne og ha i rosmarin. Ha stekt brokkoli og løk tilbake i panna sammen med det andre. Legg appelsinfiletene på toppen av panna. Pepre.
Savner du salt i oppskrifta? Påskeskinka mi var mer enn salt nok.
Serveres med ris eller kokte poteter.
Etiketter
ABU-røk
and
appelsin
appelsinaioli
asiatisk
asparges
aubergine
avokado
baking
banan
bearnaise
bento
biff
bladpersille
blomkål
blåbærpai
blåmuggost
breiflabb
brennesle
bringebær
brokkoli
brød
burger
bønner
chorizo
chutney
coleslaw
cookies
dessert
elg
fasan
fennikel
fikenmarmelade
fisk
foccaccia
folkehøgskole
frifor
fylt kylling
gammel kokebok
gele
glace
greateng
gresskar
grillede grønnsaker
grillet paprika
grissini
grønnkål
gulrot
gulrotkake
hjort
hodesylte
hvilerett
indisk
is
jordskokk
Julemat
kalv
kamskjell
Kantareller
kikerter
kimchi
kjøttboller
kjøttdeig
kongekrabbe
Kopimeny
koreansk
kurs
Kveite
kylling
kyllingleverpate
kålrot
laks
lam
lammecarre
lammerull
lammeskank
lasagne
leverpostei
limefromasj
løk
majones
maki
nan
ostekake
pai
paprika
pesto
plommer
ponzu
poteter
purre
pølser
quinoa
raita
reker
rosmarin
rotgrønnsaker
rødbeter
rødvinssaus
rødvinssmør
rådyr
salat
salma
salsa
salt
sashimi
saus
scampi
sellerirot
sellerirotmos
semifreddo
sharonfrukt
shepherd's pie
sild
sjampinjong
sjokolade
skinke
spekeskinke
spinat
steinbit
storfe
suppe
sushi
sushi. nigiri
svin
svinefilet
svinekjøtt
søtpotet
tagine
tapas
teiebær
tempura
thai
timian
tomater
tomatsalsa
torsk
vegan
vegetar
vårruller
waldorfsalat
wasabi
wok
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar