Denne helga får jeg storfint besøk. Kjersti kommer fra Kristiansand, og Maja kommer fra Bergen. Vi skal lage julemat, et prosjekt som har vært på tapetet siden disse tider i fjor. Jeg gleder meg vilt.
I forberedelsene har jeg tatt turen til den beste slakteren jeg vet om. Strøm-Larsen som ligger på Torshov er en fantastisk slakter, og med en kompetanse som gjør ett tidligere kjøttmenneske lykkelig. Tarmene ble målt opp meter for meter, kalvelever kom i fine posjoner, grisehodene ble tatt ut av fryseren med informasjon om skylling og koking, og ikke minst lammesidene ble benet ut mens jeg sto å så på. Fantastisk service!
Så planen for lørdagen blir å lage godsaker til julens bord. Lammerull med hvitløk og rosmaring, hodesylte, kalvepostei, kyllingpate og til slutt tolv meter pølser. Jeg planlegger å forbedre noen oppskrifter underveis, prøve å få tatt noen bilder, og formidle moroa etterhvert.
Etiketter
ABU-røk
and
appelsin
appelsinaioli
asiatisk
asparges
aubergine
avokado
baking
banan
bearnaise
bento
biff
bladpersille
blomkål
blåbærpai
blåmuggost
breiflabb
brennesle
bringebær
brokkoli
brød
burger
bønner
chorizo
chutney
coleslaw
cookies
dessert
elg
fasan
fennikel
fikenmarmelade
fisk
foccaccia
folkehøgskole
frifor
fylt kylling
gammel kokebok
gele
glace
greateng
gresskar
grillede grønnsaker
grillet paprika
grissini
grønnkål
gulrot
gulrotkake
hjort
hodesylte
hvilerett
indisk
is
jordskokk
Julemat
kalv
kamskjell
Kantareller
kikerter
kimchi
kjøttboller
kjøttdeig
kongekrabbe
Kopimeny
koreansk
kurs
Kveite
kylling
kyllingleverpate
kålrot
laks
lam
lammecarre
lammerull
lammeskank
lasagne
leverpostei
limefromasj
løk
majones
maki
nan
ostekake
pai
paprika
pesto
plommer
ponzu
poteter
purre
pølser
quinoa
raita
reker
rosmarin
rotgrønnsaker
rødbeter
rødvinssaus
rødvinssmør
rådyr
salat
salma
salsa
salt
sashimi
saus
scampi
sellerirot
sellerirotmos
semifreddo
sharonfrukt
shepherd's pie
sild
sjampinjong
sjokolade
skinke
spekeskinke
spinat
steinbit
storfe
suppe
sushi
sushi. nigiri
svin
svinefilet
svinekjøtt
søtpotet
tagine
tapas
teiebær
tempura
thai
timian
tomater
tomatsalsa
torsk
vegan
vegetar
vårruller
waldorfsalat
wasabi
wok
onsdag 24. november 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar