Jeg har verdens fineste svarte bentoboks. En bentoboks er en japansk lunsjboks med flere rom. Min er i to etasjer, og har tre rom. I tillegg kan jeg utvide den med en liten ekstra boks slik at jeg får plass til flere morsomme retter. Jeg har to helt klare mål med å lage så fine matpakker som mulig. Det ene er selvfølgelig å få den beste maten, og det andre er å få misunnelige blikk på matpakka. Størst lykke er det når noen spør hva jeg har i matboksen og svaret er noe de overhodet ikke hadde forventet seg. Sist var det kollega Guro som spurte, "hva slags kjøtt er det?" og når jeg kan svare "kenguru" er jeg selvfølgelig dypt og inderlig lykkelig.
Dagens bento:
Spekeskinkeinnbakt kylling fylt med sveitserost
Røykelaks med eggerøre
Feltsalat, sherrytomater og mango
Kenguru med frest paprika og rødløk
Saga blå med fikenmarmelade
Litt å overdrive? Nope. Jeg har alltid noe godt i kjøleskapet og da bør det jo brukes til dagens viktigste måltid.
Kenguruen stekes i utgangspunktet som annet rødt kjøtt, og kyllingen finnes det allerede oppskrift på. Derfor er det fikenmarmeladen som får dagens oppmerksomhet.
Lives skikkelig gode fikenmarmelade til ost:
500 g tørket fiken
250 g tørket aprikos
ca 1 l appelsinjuice
3 ss honning
1 rød finhakket chili
en neve hasselnøtter
Finhakk fiken og aprikoser. Du kan godt bruke en foodprocessor. Ha frukten i en kjele sammen med appelsinjuicen, og kok på svak varme til juicen er absorbert. Dette tar minst en time. Husk å røre så det ikke brenner seg. Tilsett honning og chili når fruktblandingen har marmeladekonsistens. Avslutt med å tilsette nøtter om du liker det.
Jeg har fikenmarmeladen på glass, og behandler dem på samme måte som når jeg lager annet syltetøy. OG, dette blir jammen bedre med tida :-)
Etiketter
ABU-røk
and
appelsin
appelsinaioli
asiatisk
asparges
aubergine
avokado
baking
banan
bearnaise
bento
biff
bladpersille
blomkål
blåbærpai
blåmuggost
breiflabb
brennesle
bringebær
brokkoli
brød
burger
bønner
chorizo
chutney
coleslaw
cookies
dessert
elg
fasan
fennikel
fikenmarmelade
fisk
foccaccia
folkehøgskole
frifor
fylt kylling
gammel kokebok
gele
glace
greateng
gresskar
grillede grønnsaker
grillet paprika
grissini
grønnkål
gulrot
gulrotkake
hjort
hodesylte
hvilerett
indisk
is
jordskokk
Julemat
kalv
kamskjell
Kantareller
kikerter
kimchi
kjøttboller
kjøttdeig
kongekrabbe
Kopimeny
koreansk
kurs
Kveite
kylling
kyllingleverpate
kålrot
laks
lam
lammecarre
lammerull
lammeskank
lasagne
leverpostei
limefromasj
løk
majones
maki
nan
ostekake
pai
paprika
pesto
plommer
ponzu
poteter
purre
pølser
quinoa
raita
reker
rosmarin
rotgrønnsaker
rødbeter
rødvinssaus
rødvinssmør
rådyr
salat
salma
salsa
salt
sashimi
saus
scampi
sellerirot
sellerirotmos
semifreddo
sharonfrukt
shepherd's pie
sild
sjampinjong
sjokolade
skinke
spekeskinke
spinat
steinbit
storfe
suppe
sushi
sushi. nigiri
svin
svinefilet
svinekjøtt
søtpotet
tagine
tapas
teiebær
tempura
thai
timian
tomater
tomatsalsa
torsk
vegan
vegetar
vårruller
waldorfsalat
wasabi
wok
tirsdag 11. mai 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar