torsdag 29. oktober 2009

Suppehue


En av fordelene med å bo "på landet" er gårdsbutikker. Her er vi så heldige at vi har Sogstad, og der er det ofte veldig gode råvarer. I tillegg har de innimellom mot til å selge råvarer som ikke er helt perfekte, og det kan det også bli god, og ikke minst rimelig middag av. I dag var det mulig å få ett gigantisk blomkålhode til den nette sum av ti kroner. Det ble blomkålsuppe med ristet blomkål, hvitløk og persille, med en liten scampirest på toppen.



Blomkålsuppe med ristet blomkål, hvitløk og persille
1 stort blomkålhode
ca 7 dl vann
2 dl fløte
2 ts fond (jeg brukte skalldyrsfond, siden jeg hadde litt scampi)
salt
nykvernet pepper
1/8 ts muskat

Rens blomkålhodet, og legg ca 1/6 av blomkålen tilside. Kok blomkålen i vannet til den er mør. Sil kraften av blomkålen og over i et litersmål eller lignende. Denne kraften skal du bruke til å spe suppa. Mos blomkålen med en stavmikser, og tilsett fløten og 2 ts fond. Ta i kraft til passe tykk suppe, og la den koke opp. OBS; se opp for blomkålsuppegeysir!

Ristet suppetilbehør
1 båt hvitløk i tynne skiver
1/6 blomkål i små, små buketter
1 ss smør
1-2 ss frisk persille
15-20 scampi

Skjær hvitløken i tynne skiver, og stek denne i smøret til den er gyllen. Ta ut hvitløken og stek blomkålen i panna. Når blomkålen er fin og lysebrun, tilsett scampi og persille. Krydre med pepper. Scampien kan byttes ut med spekeskinke, bacon eller brødbiter. Hell suppa i dype skåler, og legg suppetilbehøret oppi.

Obs: Suppa blir ikke legert, så den minner litt om en tynn pure.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar