torsdag 12. november 2009

Julecookiestest



Det er snart jul, og i den forbindelse prøver jeg ut flere ting som kan brukes som julegaver. I går hadde jeg en liten runde der jeg testet ut cookies, og resultatet ble både søtt og sprøtt. Jeg laget to varianter, og tok med til elevene for uttesting. Tenåringene foretrakk de tradisjonelle cookiesene med mørk sjokolade og nøtter, mens lærerne for øvrig nok satte mer pris på varianten med hvit sjokolade, pistasjenøtter, kardemomme og tranebær.


Cookies med mørk sjokolade, valnøtter og rosiner.
2 ½ dl hvitt sukker
2 ½ dl brunt sukker
250 g smør
2 egg
6 dl havregryn
2 2/1 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
150 g mørk sjokolade i små biter
1 dl rosiner
100 g finhakede valnøtter


Rør smør og sukker lyst og lett med mixmaster. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland inn havregryn, hvetemel, vaniljesukker og salt. Bland til slutt inn sjokolade, rosiner og valnøtter. Deigen rulles til ei pølse og skjæres i 20 skiver. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir. Ha god plass mellom cookiesene , da de flyter ut . Det er plass til 6-8 på hvert brett. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.


Cookies med hvit sjokolade, kardemomme, pistasjenøtter og tranebær

2 ½ dl hvitt sukker
2 ½ dl brunt sukker
250 g smør
2 egg
6 dl havregryn
2 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
1 ts kardemomme
1oo g hvit sjokolade i små biter
100 g usaltede pistasjenøtter
100 g tørkede tranebær


Rør smør og sukker lyst og lett med mixmaster. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland inn havregryn, hvetemel, vaniljesukker, kardemomme og salt. Bland til slutt inn sjokolade, pistasjenøtter og tranebær. Deigen rulles til ei pølse og skjæres i 20 skiver. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir. Ha god plass mellom cookiesene , da de flyter ut . Det er plass til 6-8 på hvert brett. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist. Obs. Disse er ikke så flytende som cookiesene med mørk sjokolade. Jeg måtte klemme dem ned med en stekespade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar