torsdag 12. november 2009

Inspirasjon fra Al Pont de Ferr

Hos Al Pont de Ferr i Milano fikk vi servert saltinnbakt due med nougatsaus. Dette var en noe merkelig kombinasjon, men siden det ikke er uvanlig med mørk sjokolade i en del mellomamerikanske retter, hadde jeg lyst til å utforske dette nærmere. Sjokoladebalsamico ble innkjøpt, og prøvesmakt. Egentlig var konklusjonen; dette er ikke godt, men jeg tenkte at det var lurt å prøve det sammen med noen andre smaker.



Varmrøkt andebryst, på blandet salat og mango med sjokoladebalsamicoglace

Til fire personer som forrett

2 andebryst
salt
pepper
1 mango
minileaf salat
olivenolje
lime
sjokoladebalsamicoglace

Fettsiden på andebrystene rutes. Stek anden i panne med fettsiden ned. Når fettet er sprøtt, snur du anden slik at den får stekeskorpe på undersiden. Gjør i stand ABU-røken. Her er det rett og slett viktig å følge oppskriften fra ABU. Legg andebrystet i ABU-røken, og la den være helt igjen. Tenn ABU-røken og la andebrystet røkes i ca 7 minutter. Ta ut andebrystet, det er antagelig fortsatt litt rått, så stek det videre i stekeovn på 150 grader til kjernetemperaturen er 55 grader. Anda blir også veldig god uten å være røkt, men da tror jeg at jeg ville velge å bruke vanlig balsamicoglace.

Ha sjokoladebalsamico i pent mønster på tallerknene. Legg på blandet minisalat, og risle over olivenolje og limesaft. Legg mango på salaten. Skjør andebrystet i pene skiver, og legg disse på toppen.

Og sjokoladebalsamicoglacen? Den var helt perfekt til røkt andebryst og mango! På toppen er det fritert jordskokk og mangochutney

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar