tirsdag 19. februar 2013

Kinesisk kopimeny

For tre år siden, var jeg i Kina sammen med mor. En av rettene vi spiste der var spareribs av storfe, og det var aldeles fantastisk. Kjøttetvar nok kokt lenge, før det ble glasert med en saus som smakte av anis, soya, chili og honning. Her spiser vi innimellom kokt kjøtt og suppe, og denne gangen kokte vi ekstra, slik at vi kunne prøve en variant. Kjøttet jeg brukte var høyrygg, og det trekte i 3 timer, før det ble fordelt til de ulike rettene.
Originalen var både god og lekker. Neste gang blir det ordentlige ribs


Glasert høyrygg med gulrotstappe
Ikke riktig så fin, men veldig smakfull.
Til 4

600 g kokt og renset høyrygg
2 løk

Saus til glasering
3 dl kokekraft

1/2 dl soyasaus
1/2 dl brunt sukker
1 båt hvitløk
2 cm ingefær
1/2 rød chili
2 stjerneanis

Til steking
2 ss smør
1 ts sesamolje
1ss brunt sukker
1 dl av sausen

Slik gjør du:
Rens kjøttet og del det i biter på 3x3 cm. Del løken i båter. Ha kraft fra kjøttet, soyasaus, sukker og alt krydderet i en kjele og la det koke i 10 minutter. Brun smøret i stekepanna, og ha i løk og kjøtt. Hell over 1 dl av sausen og la det koke inn i kjøttet. Ha på sukker og sesamolje.

Sil resten av sausen og server den til.

Jeg laget gulrotstappe til.

Gulrotstappe
6 mandelpoteter
6 gulrøtter
12 båter hvitløk
50 g smør
1 dl fløte
Litt muskat
Salt
Kok grønnsakene til de er møre. Mos med smør og fløte. Smak til med muskat og salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar