mandag 18. februar 2013

Fylte minipaprika med auberginemos

I dagligvarebutikkene kan man plutselig få kjøpt noen bittesmå paprika. I min iver etter å lage retter som er passe små, fant jeg ut at fylte minipaprika med auberginer måtte være det perfekte tilbehøret. Og det var det. Trolig er det godt til torsk, supert til svinekjøtt og aldeles fantastisk alene. Aunerginekaviar kalles det gjerne når man ovnsbaker auberginer og skarper ut kjøttet slik som her, da får frøene i auberginen form av kaviar.

Fylte minipaprika med auberginemos
8 mini paprika/ eventuelt 3 lange
2 auberginer
2 båter hakker hvitløk
1/2 hakket løk
1 ts hakket rød chili
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
litt salt
2 ss revet parmesan (valgfritt)
2 ss kjørvel eller andre urter til å strø over ved servering.

Varm ovnen til 250 grader. Legg auberginene på et stekebrett og stek dem til de blir svarte utenpå. Dette tar ca 30 min. Ta ut auberginene og la dem avkjøles litt. Senk temperaturen i ovnen til 200 grader. Skrap ut innholdet i auberginene og hakk det fint.

Ha olje i stekepanna, og stek løk, hvitløk og chili til det blir blankt. Ha i auberginemosen og bland godt. Ha i resten av ingrediensene, uten urtene. Sett blandingen tilside.

Del paprikaene i to, og ta ut frøene. Legg dem i en ildfast form, og ha over litt olivenolje. Stek paprikaene i ovn på 200 grader i 10. Så tar du ut forma og fyller paprikaene med auberginemosen. Sett paprikaene tilbake i ovnen og stek i 5-10 minutter til. Strø over friske urter ved servering. Og nykvernet pepper er sikkert også godt.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar