torsdag 14. februar 2013

Totalt fri for.... kjøttfri torsdag

På skolens kjøkken (helt riktig, jeg har sluttet å lage mat hjemme) hadde kjøkkenet bestemt å ha kjøttfri dag. De laget vegetarlasagne etter oppskrift som er her på bloggen. I tillegg har vi noen som skal være egg, melk, gluten og tomatfrie, og det skapte litt hodebry. Ikke mer en litt, men vi ville at de også skulle få en kvalitetsmessig bra lasagne. Og jentene var fornøyde:-)

Vegetarlasagne med paprikamos, spinat og bønnesaus
2 squash skjært på langs med ostehøvel.
Squash i bunnen, så sopp, så bønnesaus
Paprikasaus
3 flådde røde paprika
1/2 chili
1/4 kinesisk hvitløk
2 ss mandler
1/2 ts timian
1/4 ts salt


Alle ingredienser kjøres til glatt masse med stavmikser. Dette er førovrig nesten samme saus som ble brukt til rød paprikapesto.





Hvit bønnesaus
1 dl malte mandler
Paprikasausen kan skimtes, så bønnesaus.

3 dl grønnsakskraft
1 dl hvite kokte bønner
litt hvitløk
1/8 ts malt koriander
1/4 ts salt
Kok opp alle ingredienser, kok i ca 10 min og kjør til tykk hvit saus med stavmikser.


100 g spinat
5 sopp
1/2 løk
Hakkes fint og freses i panne.

Og 1 ss malte mandler til å strø over forma. Lasagneplater for de som kan spise det.
Skjær squashen i tynne skiver på langs med ostehøvel, og stek dem gyldne i panne. Jeg saltet skivene.

Legg lasagneplater og/eller squash i bunnen av en ildfast form. Ha over et lag med spinat, løk og sopp. Legg på et lag med squashskiver, ha på et lag med paprikasaus, et lag med squash og lasagneplater, bønnesaus, squash og lasagne. Jeg laget fire ganske små former, da ble det to lag med alle ingredienser. Gjenta til alle ingrediensene er brukt opp. Obs bønnesausen skal på toppen, og strø over mandler til slutt. Stekes i ovn på 180 grader i ca 45 minutter.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar