torsdag 7. februar 2013

Si ost... eller kimchiiiiii

På skolen har jeg valgfag asiatisk mat. Og neste uke er det koreansk mat som står på menyen. Og for å få den ekte opplevelsen måtte vi starte produksjonen av kimchi allerede i dag. Kimchi helst skal stå å godgjøre seg ei uke.

Kimchi er  Koreas nasjonalrett, laget av fermenterte grønnsaker. Grønnsakene kan variere, men basisen er ofte kinakål sammen med hvitløk, reddik og chilipepper. Kimchi har en sterk smak og er obligatorisk tilbehør til et koreansk måltid. Og så skal visst kimchi være noe av det sunneste du kan spise. Så da så.


Kimchi
1 kinakål
1 kopp grovt salt
1 bunt  vårløk

Saus
1 eple
1 pære
1 løk
1 ts finhakket ingefær
3 fedd kvitløk
4 ss fiskesaus
2 ss chilipulver. (Du kan bruke frisk chili, eller en blanding av frisk og tørket også)


Slik gjør du
Del kinakålen i to, riv opp med hendene.
Ha kinakål i ei stor bolle med vann og grovt salt – bland godt og sett det til side i ca. 2 timer.


Ta kålen ut av vannet og skyll godt. Må skylles i ca 15-25 minutter!  Ha i salaten i slynge eller tørk i håndkle.

Saus
Ta alle ingrediensene i en morter eller mixer. Bland kinakål med saus og vårløk og ha på et stort glass. Kimchien bør stå i kjøleskap i 5-7 dager før den spises.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar