torsdag 7. februar 2013

Løksuppetorsdag

Innimellom lager jeg løksuppe til elevene. Nå har kjøkkenet overtatt ansvaret, men jeg vil gjerne bry meg litt....
 
Og her er oppskriften, som vanlig til 60 personer.


 
Løksuppe
50 store gule løk i tynne ringer
2 dl olivenolje
10 ts timian
2 l eplejuice
20 liter kraft/ ferdig blandet buljong
Pepper
 

Slik gjør du:
  1. Ha olje i en stor kjele, og ha i løken, den skal surre i ca 10 minutter på svak varme til den blir blank.Ha timian i gryta.
  2. Ha på eplejuice og la det koke litt inn. Ha på ca to liter kraft eller ferdig blandet buljong. Kokes i ca 30 minutter
 
Serveres med foccaccia på skolens kjøkken :-)
 
Foccaccia
1 kg mel
8 dl kaldt vann
½ pakke gjær
1 ss maldonsalt
1 dl olivenolje, 1 ts maldonsalt, 1 ts rosmarin til å ha på toppen
 

Slik gjør du:
  1. Rør ut gjær i vann og  bland mel, væske og salt til det blir en jevn deig.
  2. Når deigen er hevet til dobbelt størrelse kler du en langpanne med bakepapir, og heller deigen på. Lag hull med fingrene, og hell over olivenolje, salt og rosmarin.
 
 
Stekes på 230 grader i ca 30 minutter.
 
Løksuppe til litt færre...
5 store gule løk i tynne ringer
2 ss olivenolje
1 ts timian
2 dl eplejuice
2 liter kraft/ ferdig blandet buljong
Pepper
 
Slik gjør du:
1.    Ha olje i en stor kjele, og ha i løken, den skal surre i ca 10 minutter på svak varme til den blir blank.Ha timian i gryta.
2.    Ha på eplejuice og la det koke litt inn. Ha på ca to liter kraft eller ferdig blandet buljong. Kokes i ca 30 minutter
 
Serveres helst med ostesmørbrød i suppa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar