søndag 3. mars 2013

e ve te bergen- eller en breiflabb møter rosmarin...

I dag har jeg endelig hatt både lyst og tid til å lage mat. Det var breiflabb i fryseren, og jeg hadde en potte med rosmarin tilovers fra forrige ukes jubilantmiddag. Rosmarinen ble flittig brukt, til å binde sammen bacon på breiflabben, sammen med potetene og i den fantastiske appelsin og rødvinssausen.

Baconsurret breiflabb med appelsin og rødvinssaus, ovnsbakte poteter og smørdampet fennikkel
Til 4

Baconsurret breiflabb
800 g breiflabb
4 lange remser bacon
Fire grener rosmarin
Salt og pepper
1 ts smør til steking

Del breiflabben i fire like store deler og surr bacon rundt.Fest baconet med rosmaringrener. Smelt smør i ei stekepanne. Stek breiflabben rundt, slik at baconet blir stekt. Salte og pepre sidene og stek til de blir gyldne. Legg bitene i ei ildfast form. Stekes på 200 grader til breiflabben blir 60-62 grader.

Appelsin og rødvinssaus
saft av en appelsin
2 ss soyasaus
2 dl rødvin
1 dl utblandet kalvefond
1 gren rosmarin
50 g smør

Ha appelsinsaft, soyasaus, kalvefond, rødvin og rosmarin i stekepanna og reduser til 1/3. Ta ut rosmaringrenen. Visp inn kaldt smør i terninger rett før servering.

Smørdampet fennikel
1 fennikel
2 ss smør
saft av 1/2 appelsin
1 dl utblandet kalvefond

Del fenikkelen i skiver. Smelt smør i en kjele, ha på fond og appelsinsaft. Ha fennikkelen i kjelen. La det trekke i 20 minutter.

Ovnsstekte mandelpoteter med rosmarin og hvitløk
12 mandelpoteter
2 grener rosmarin
8 båter hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss smør
Salt og pepper

Skrell mandelpotetene og del dem i 2. Legg dem i ei ildfast form, og ha over hele hvitløksbåter med skall, hele grener med rosmarin, smør, olivenolje, salt og pepper. Stekes på 200 grader i ca 40 minutter.

Det hele serveres med ovnsstekte poteter, bakte tomater og dampet brokkoli.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar