lørdag 9. mars 2013

Rødvinssmør til sadel

Far ble 70 i slutten av februar, og da ble det planlagt en bedre middag med sadel. Her var lammesadel, rådyrsadel og hjortesadel. Det hele ble servert med rødvinsglaserte sjalottløk, sellerirotmos, fløtesaus, ovnsstekte poteter, stekte kantareller og erter. Sadlene ble stekt i bakerovnen, og det viktigste trikset kommer her.

Rødvinssmøret er trolig godt til alt kjøtt og jeg tror det med hell kan brukes rett på en enkel biff. Eller på lammelår, eller oksestek eller, eller. Og nam så godt det var.

Rødvinssmør til mange
Rødvinssmøret skal være porøst
500 g smør
2 kinesiske hvitløk
2 dl rødvin
1 ss frisk timian
1 ss frisk rosmarin
kvernet pepper

Del smøret i terninger og ha alle ingredienser, untatt rødvin i ei matmølle. Start å kjøre maskina, og tilsett rødvin, litt etter litt. Smøret skal bli porøst, og holde på vinen.

Til sadlene smurte vi smøret godt utover kjøttet, og saltet. Så stekte vi kjøttet til det ble 65 grader.

Rødvinssmør til færre....
125 g smør
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 dl rødvin
1 ts rosmarin
1 ts timian
litt kvernet pepper.

Gjør på samme måte som over.....

Smøret holder seg fint i kjøleskap i noen dager. Og ikke minst, det kan fryses, slik at du kan ta fram litt og litt.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar