torsdag 6. juni 2013

Tapaskurs med asiatisk vri.

Undervisning kan være ganske så gøy, og når man får en gjeng med ivrige damer på matkurs, blir det både god stemning og bra mat. Denne gangen var det fokus på asiatisk mat og vi lagde asiatiske tapas. Noen av rettene har jeg lagt ut oppskrifter på før, mens andre er helt nye denne gangen.  Dette er det vi laget:
 
Kjøttboller med sitrongress og koriander
Stekt brokkoli
Steinbit med smørbakt purre
Mandelpanert scampi
Mango og ananassalsa
Vårruller med grønnsaker og sjømat
Asparges med filobunn
*Fylte kylling overlår
*Maki
*Laksekaker

*oppskriftene finnes på bloggen fra før.
 
800 g kjøttdeig av svin
1 kinesisk hvitløk
1 ts finhakket ingefær
1 løk
1 ss finhakket sitrongress
3 ss fiskesaus
3 ss frisk koriander/mynte eller bladpersille
Finhakk hvitløk, løk og sitrongress og bland det godt sammen med kyllingkjøttdeigen. Lag små kjøttboller og stek disse i varm olje, eller i stekeovn
 
 
 
 
 
1 brokoli
1 båt hvitløk
1 ts ingefær
1 ss soyasaus
1ts sesamolje
1 ss nøytral olje
 
Del brokkoli i små buketter. Skjær hvitløken i tynne skiver og riv ingefær. Ha nøytral olje i panna, tilsett hvitløk og ingefær og stek i 30 sek. Ha brokkoli i og stek i 1. min. Ha på soyasaus og sesamolje.
Steinbit med smørbakt purre
Smørbakt purre med Vietnaminspirasjon
3 båter hvitløk
4 sjalottløk
2 purre
4 stenger sitrongress
1 dl kalvekraft
250 g smør
2 ss soyasaus
2 ts fiskesaus

1 kg steinbitfilet

Finhakk sitrongress, sjalottløk og hvitløk og la det surre på svak varme med 2ss smør. Rens purren, og skjær den i ca 1 cm lange biter. Ha purren i gryta. Ha på kalvekraft, soyasaus og fiskesaus og la det hele koke i ca fem min. Ha på resten av smøret og la det trekke i ca 40 min


Del steinbiten i biter på ca 3x3 cm. Ha over purren og bak i ovnen på 160 grader i 5-10 minutter.
4 personer
800g rå scampi
2 fedd hvitløk
1dl hvetemel
2 sammenpiskede egg
Mandelflak
salt
Tin scampiene og rens dem. Behold skallet på halen, det er greit å holde i når scampiene er stekte.
Finhakk hvitløk og ha dem over scampiene og la de marineere i noen minutter. Vend en og en scampi i mel så i sammenvispet egg og til slutt i mandler. Paner scampiene og legg dem på et bakepapir. Stekes i ovn på 180 grader til de er gyldne utenpå og rosa inni.
La dem renne av seg på et kjøkkenpapir og salt de lett.
 
½ ananas
1 mango
½ Rød chili
1 avokado
1 rødløk
½ kinesisk hvitløk
½ lime presset
Salt
 
Skjær alt i småbiter og bland godt, press over saften fra limen og dryss litt maldonsalt over. La stå kjølig til det skal serveres.
 
2 østersopp
½ squash
½ boks vannkastanjer
2 hakkede vårløk
2 båter hvitløk
200 g reker renset og hakket
3 ss finhakket persille/koriander
½ rød chili
6 kamskjell
2 ts Fiskesaus
Soyasaus
Olje til steking
Smør
Del grønnsakene i små terninger og stek dem gyldne i rapsolje. Bland skalldyr med grønnsakene. Avkjøl – skalldyr og grønnsaksblandingen.  Smak til med soyasaus og sitron.
 
Legg et vårrullflak på arbeidsbenken med en av spissene vendt mot deg.
Fordel 2 ss av fyllet litt inn på filodeigflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.
 
Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med smør eller olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter. Serveres med sweet chilisaus
 
16 asparges
1 liter vann med 1 ss vann til koking
Filodeig
6 ss revet parmesan
2 ts soyasaus
2 ts fiskesaus
½ dl smeltet smør/olje
5 ss olje
 
Ta av den nederste 1/3 delen av aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i ca 3 minutter. Kjøles av i kaldt vann.
 
Del filodeig i rektangler slik at de dekker 2/3 av aspargesen. Ha revet parmesan på en tallerken, og rull aspargesen i dette. (eller dryss osten direkte på filodeigen.) Drypp over fiskesaus og soyasaus. Rull aspargesen inn i filodeigen, og pensle deigen med olje (eller smør.) Sørg for at bunnen blir dekket. Det gjør du ved å brette filodeigen over bunnen på aspargesen før du ruller. Det skal være tre til fire runder med filo. 
Stekes i panne til de er gylne.



 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar