søndag 2. juni 2013

Quinoa hvem? Quinoasalat med asparges, soltørka tomat og kapers

Quinoa er en plante som stammer fra Andesområdet i Sør-Amerika, hvor den har vært en viktig basisføde i mange tusen år. Quinoa er et frø i gåsefotfamilien. Frøene, som finnes i både hvit, sort og rød variant, vokser i klaser på grønne planter. Vanligst her er hvite frø.

Forbruket av quinoa er økende på verdensbasis, noe av grunnen er at quinoaen er like full av proteiner som en god biff. Samtidig er det slik at de som egentlig har spist quinoa, er fattige bønder i Andes og dt viser seg at de har fått mindre tilgang på råvarene på grunn av økte priser.

Quinoa er bitter og bør skylles med kaldt vann før den kokes. Så kan den brukes omtrent som ris, eller bulgur, eller andre kornslag.

Jeg laga en salat med soltørka tomat og asparges.

Quinoasalat
1 1/2 dl quinoa
3 dl vann
1 bunt asparges
1 rødløk i små biter
4 ss soltørket tomat i olje
3 ss frisk timian
1/2 sitron
3 ss kapers
salt

Quinoa kokes i 15 minutter. Ha asparges i kjelen tre minutter før ferdig koketid. Og nå kan du velge om salaten skal være kald eller varm... Skal den være kald, skyller du nå med kaldt vann. Varm, blander du i resten av ingrediensene

Ha finhakkede soltørkede tomater, rødløk, finhakket timian og kapers i quinoa. Ha over saften av 1/2 sitron.

Og så, kan du jo servere den kald neste dag, da blandet jeg inn friske tomater, avokado og babysalat.
Jeg serverte salaten til grillmat.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar