søndag 12. juli 2020

Vegansk lasagne med grønne linser, auberginer og spinat

Musikalenes Verden skulle ha lasagne, og nå var målet å lage en bedre lasagne til de som ikke spiser animalske produkter. Her brukte jeg grønne linser i tomatsausen, og et lekkert lag med aubergine, spinat og sopp. Den store oppskriften er  25 personer, en gastrobakke. Og en oppskrift til ca 5 personer, ligger nederst i bligginnlegget.

Dette trenger du:
Tomatsaus
5 løk
2,5 dl tomatpure
15 båter hvitløk
5 bokser hakkede tomater (2 liter)
1 kg kokte grønne linser
2 ss oregano
3 ss sukker
3 ss eddik
1 ss salt
2 ts pepper
1 ss chilipulver
2 ts kanel

Aubergine, sopp og spinat
5 store auberginer delt i skiver på langs
5 ss olje
15 store sjampinjong
400 g spinat
2 boks havrefløte
2 ts hvitløkspulver
1/2 ts cayennepepper

Hvit saus
10 ss vegansk smør
10 ss hvetemel
2 liter ferdig blandet grønnsakskraft
1/4 ts revet muskat


1000 g lasagneplater
250 g vegansk revet ost.

Slik gjør du:
1. Begynn med auberginene. Skjær aubergine på langs i ca 0,5 cm tykke skiver. Strø på salt, og la dem ligge i ca 15 minutter. Skyll av saltet og tørk dem godt. Legg auberginene på stekebrett og ha over litt olje. Stekes på 200 grader i ovnen til de har fått litt brun farge, ca 10 min.

2. Tomatsausen. Stek løk ved svak varme til den blir blank, ha i hvitløk og stek i 3 minutter. Tilsett tomatpure (jeg pleier  steke tomatpureen litt først, da smaker den bedre). Ha i de hakkede tomatene, eddikk og krydder. Smak til. Ha i de grønne linsene til slutt, de skal helst ikke moses.

3. Sopp og spinat. Stek soppen i litt olje, til den blir gylden, i stekepanne. Ha i spinat og la den falle sammen. Ha i en boks med havrefløte og smak til med hvitløkspulver og cayennepepper.

4. Hvit saus. Smelt smør, ha i hvetemel til jevning. Spe med grønnsaksbuljong. Ha i muskatnøtt.

5. Montering: Ha litt olje nederst i gastrobakken/den ildfaste forma. Legg på et lag med pastaplater, ha så på tomatsaus, og litt hvit saus. Legg på et lag med pastaplater, så et lag med aubergine, soppblandingen, og et nytt lag med aubergine. Så litt hvit saus. Pastaplater på toppen av auberginene, så et nytt lag med tomatsaus, et lag med hvitsaus, så pastaplater og hvit saus på toppen. Ha på revet vegansk ost.

6. Stekes på 170 grader i ca en time.



Dette trenger du:
Tomatsaus
1 løk
2 ss tomatpure
3 båter hvitløk
1 bokser hakkede tomater (2 liter)
400 g kokte grønne linser
2 ts oregano
1 ss sukker
1 ss eddik
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts chilipulver
1/2 ts kanel

Aubergine, sopp og spinat
1 stor aubergine delt i skiver på langs
2 ss olje
5 store sjampinjong
100 g spinat
1/2 boks havrefløte
1/2 ts hvitløkspulver
Bittelittcayennepepper

Hvit saus
3 ss vegansk smør
3 ss hvetemel
5 dl ferdig blandet grønnsakskraft
litt revet muskat


250 g lasagneplater
125 g vegansk revet ost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar