søndag 12. juli 2020

Kikerter i boller og burgere

Heldigvis for veganerne var det masse kikerter igjen, og da ble det to ulike smaker på kikertbollene. Spinat og sjampinjongboller, og rødbeteburgere. For rødbeteburgerne er det to oppskrifter, en for mange og en for færre.

Spinat og sjampinjongboller
250 g sjampinjong
400 g spinat
1 stor gul løk
5 båter hvitløk
1 rød chili
1 kg kikerter
1 lite glass soltørkede tomater
1 dl olivenolje
3 dl havregryn (glutenfrie)
1 dl potetmel
1 ts timian
Salt og pepper

Slik gjør du:
Del sjampinjongen i skiver, og stek dem i ovn på 200 grader i ca 10 minutter. Ha alle ingrediensene i en bolle, og mos med en stavmikser. Det kan godt være litt biter igjen i kikertmassen.

Stekes på 200 grader i ca 10 minutter

Rødbeteburgere til mange
Ingredienser:
2 kg kikerter
1 kg rødbeter
3 løk
1 dl sesamfrø
1 dl olje
2 dl solsikkekjerner
8 båter hvitløk
2 røde chii
3 dl havregryn
1 dl potetmel
2 ts rosmarin
3 ss sesamolje
Salt og pepper

Skrell rødbetene og riv dem på rivjern. Riv også løk, og hvitløk. Finhakk chili. Bland alle ingredienser sammen i en bolle, og kjør det hele med stavmikser. (Eller bruk foodprosessor) Jeg bruker stavmikser fordi da har jeg kontroll på burgermassen.

Form burgere eller boller, og stek i ovn på 200 grader i ca 10 minutter. Jeg stekte burgerne i panne etterpå for å få litt stekeskorpe.

Rødbeteburgere til færre
Ingredienser:
2 bokser kikerter
2 rødbeter
1/2 løk
2 ss sesamfrø
2 ss olje
1/2 dl solsikkekjerner
2 båter hvitløk
1/2røde chii
1 dl havregryn
1 s1/2l potetmel
2 ts rosmarin
3 ts sesamolje
                                                                Salt og pepper

Samme fremgangsmåte som over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar