
Spinat og sjampinjongboller
250 g sjampinjong
400 g spinat
1 stor gul løk
5 båter hvitløk
1 rød chili
1 kg kikerter
1 lite glass soltørkede tomater
1 dl olivenolje
3 dl havregryn (glutenfrie)
1 dl potetmel
1 ts timian
Salt og pepper
Slik gjør du:
Del sjampinjongen i skiver, og stek dem i ovn på 200 grader i ca 10 minutter. Ha alle ingrediensene i en bolle, og mos med en stavmikser. Det kan godt være litt biter igjen i kikertmassen.
Stekes på 200 grader i ca 10 minutter
Rødbeteburgere til mange

2 kg kikerter
1 kg rødbeter
3 løk
1 dl sesamfrø
1 dl olje
2 dl solsikkekjerner
8 båter hvitløk
2 røde chii
3 dl havregryn
1 dl potetmel
2 ts rosmarin
3 ss sesamolje
Salt og pepper
Skrell rødbetene og riv dem på rivjern. Riv også løk, og hvitløk. Finhakk chili. Bland alle ingredienser sammen i en bolle, og kjør det hele med stavmikser. (Eller bruk foodprosessor) Jeg bruker stavmikser fordi da har jeg kontroll på burgermassen.

Rødbeteburgere til færre
Ingredienser:
2 bokser kikerter
2 rødbeter
1/2 løk
2 ss sesamfrø
2 ss olje
1/2 dl solsikkekjerner
2 båter hvitløk
1/2røde chii
1 dl havregryn
1 s1/2l potetmel
2 ts rosmarin
3 ts sesamolje
Salt og pepper
Samme fremgangsmåte som over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar