torsdag 18. april 2013

Szechuan kikerter

Valgfag asiatisk mat tar for seg retter fra ulike land i Asia. Denne gangen var det kinesisk som sto på menyen. Ei av jentene på gruppa er vegetarianer, og derfor prøver jeg å finne retter hvor hovedingrediensen i retten kan byttes ut med et passende vegetarisk alternativ. Noen ganger blir det overraskende godt. Som her :-)


Szechuan kikerter

1 boks kikerter
1/4 ts salt
1/2 eggehvite, litt pisket
2 ts maisenna
1 grønn paprika
4 ss olje
3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann
1 vårløk, skåret i biter
2 små biter skrelt ingefær (ca 2 sukkerbiter)
1 ss  hoi-sin-saus
1 ss mirin (asiatisk risvin) eller sherry
100 g ristede cashewnøtter
Legg 4 tørkede røde chili i vann - skal ligge i 10 minutter.

La kikertene renne av. Bland dem med med 1/4 ts salt, 1/2 eggehvite lett pisket med gaffel og 2 ts maismel.

Skjær en grønn paprika opp sukkerbitstore terninger.

Varm 4 ss olje i en forvarmet wok. Stek kikertene i ca 1 minutt. Ha paprikabitene, de tørkede chiliene, en vårløk kuttet i passe biter og litt fersk ingefær i woken og stek i ca 1 minutt.

Ha  1 ss hoi-sin saus og 1 ss mirin Bland dette godt og stek i 1 minutt til.

Til slutt har du oppi 100 gr cashewnøtter.
 
 
Og ja, du kan jo lage den med kylling også, det er jo orginalen :-)
 

 
Szechuan kylling
300 g kylling
1/4 ts salt
1/2 eggehvite, litt pisket
2 ts maisenna
1 grønn paprika
4 ss olje
3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann
1 vårløk, skåret i biter
2 små biter skrelt ingefær (ca 2 sukkerbiter)
1 ss  hoi-sin-saus
1 ss mirin (asiatisk risvin)
100 g ristede cashewnøtter
Legg 4 tørkede røde chili i vann i ca 10 minutter.
300 gr kylling skjæres i terninger/biter - omtrent som en sukkerbit. Bland kyllingen med 1/4 ts salt, 1/2 eggehvite lett pisket med gaffel og 2 ts maismel.
Skjær en grønn paprika opp i like store biter som kyllingen.
Varm 4 ss olje i en forvarmet wok. Stek kyllingterningene i ca 1 minutt, eller til de skifter farge. Ha paprikabitene, de tørkede chiliene, en vårløk kuttet i passe biter og litt fersk ingefær i woken og stek i ca 1 minutt.
Deretter har du i kyllingen, 1 ss hoi-sin saus og 1 ss mirin Bland dette godt og stek i 1 minutt til.
Til slutt har du oppi 100 gr cashewnøtter.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar