søndag 28. april 2013

Amerikansk ostekake

Jeg hadde av en eller annen grunn behov for å teste ut ulike ostekaker, og den første jeg laget var ikke bare litt god, men rett og slett aldeles fantastisk. (Sjølskryt er vel egentlig ikke veldig bra, men når selv mor vil ha oppskrifta, da er det bra...) Jeg er ikke veldig glad i bunner laget av digestivekjeks, og prøvde med å lage annen form for bunn.

Amerikansk ostekake med nøtte/frøbunn
Bunn
200 g blanding av solsikkekjerner, cashewnøtter og gresskarkjerner (heter salatblanding)
50 g mandler
50 g havregryn
100 g demerarasukker
100 g smør
1/2 ts kanel

Kjør korn og frø i matmølle til det er ganske fint mel. Ha i brunt sukker, kanel og smør, og kjør til alt er blandet.

Kle en 22 cm springform med bakepapir i bunnen, og smør kantene. Press deigen ned i formen og opp på kantene. Det kan være greit å bruke baksiden av ei skje. Forstek bunnen på 200 grader i 10 minutter. Dersom du legger et bakepapir oppi bunnen med erter på "blindbaking" slipper du at deigen kryper.

Fyll
500 g philadelphiaost
250 g mascarpone
3 dl seterrømme
250 g melis
1 ts vaniljesukker (ekte)
skall av 1 sitron
saft av 1/2 sitron
4 egg

Ha philadelphia, mascarpone og melis i en bolle og visp til en jevn masse. Tilsett seterrømme, sitronskall, sitronsaft, vaniljesukker. Rør inn ett og ett egg av gangen.

Hell ostemassen opp i det forbakte skallet. Stekes på 170 grader i ca 1 time. Avkjøles. (Og ja, oppskrifta gjør at ostefyllet stiger over kantene, men det kryper tilbake)

Serveres med jordbær eller bringebærcoulis. (250 g frosne bær, 3ss melis, saft av 1/2 sitron kjøres i blender)

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar