lørdag 27. april 2013

Vegetarburgere med soltørka tomat, fetaost og røyksmak.

Jeg har laget burgere igjen. Denne gangen til vegetarianerne på skolen, som trenger litt variasjon. Og så skal det plutselig serveres pølser, og da er det fint å ha noe på lur. Disse ble ganske bra, men pass på tomatene. De kan lett være vel salte.

8 vegetarburgere
6 halve soltørka tomater
1/2 dl cashewnøtter
1 boks hvite bønner (jeg bruker go green)
1 boks kikerter (go green)
1 egg
2 dl havregryn
50 g parmesan
2 sjalottløk
1 båt hvitløk
1 ts chipotletabasco
1/4 rød chili
1 ss sitronsaft
1/4 ts pepper
1/2 ts timian
1/2 ts rosmarin
75 g fetaost i terninger.

Hakk cashewnøtter og soltørka tomat grovt med matmølla, og sett det tilside. Del fetaosten i terninger. Ha alle de andre ingrediensene matmølla og kjør dette til en jevn masse. Bland inn hakkede tomater, nøtter og fetaost, slik at burgeren får litt krunch.

Stekes i olje til de blir gyldne. Og vil gjerne serveres i brød
med rømme, oliven, avokado og salat.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar