tirsdag 30. april 2013

Alle gode ting er tre....

I fjor sommer var jeg på matkurs i København, og der laget vi The Hummingbird Bakery sin fantastiske oste-brownies kake. Jeg laga kaka for å feire at skolen er full også til neste år.

Kaken består av tre lag; brownie, ostekake og bringebærkrem, som er fantastisk gode. Jeg endret litt på bringebærkremen, og ble veldig fornøyd med resultatet.


Brownie

200 gram kokesjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold), grovt hakket
200 gram smør
250 gram melis
3 egg
110 gram hvetemel

Smelt sjokoladen i vannbad til du får en glatt sjokoladeblanding. Jeg brukte en stålbolle som jeg satte oppi en kjele fylt med vann. Viktig å ikke få vann eller damp i sjokoladen

 Kjør melis og smør i en kjøkkenmaskin, til det blir kremaktig. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett melet litt etter litt og kjør til du har en jevn blanding. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen og kjør blandingen til den er godt blandet.

 Ha blandingen i en 26 cm rundform og stryk jevnt utover med en skje. Det er lurt å kle bunnen med bakepapir. Så er det tid for å lage ostefyllet som skal fordeles oppå browniesbunnen før begge deler stekes sammen:

 
Ostekake

400 gram kremost, naturell
150 gram melis
1ts vaniljesukker
2 egg
 
Ha kremost, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har en jevn masse. Tilsett ett egg av gangen og rør godt sammen til blandingen er jevn og kremaktig. Bruk eventuelt en slikkepott for å få med rester langs kanten. Kjør gjerne blandingen på relativt høy hastighet mot slutten, men pass på å ikke kjøre den for lenge, for da kan osten skille seg.

Fordel ostemassen forsiktig oppå browniesdeigen. Stryk jevnt utover med en skje eller palettkniv. Det er viktig at både browniesen og ostekremen er strøket noenlunde jevnt utover for at du skal få et bra resultat.

Stek kaken ved 170 grader i ca 30-40 minutter, eller til ostekaken er fast å ta på, lys på midten og svak gylden i kantene. Avkjøl kaken helt på rist, og sett den i kjøleskap over natta.

 
Bringebærmoussekrem

3 dl kremfløte
75 gram melis
200 gram frosne bringebær
3 ts gelatin
friske bringebær til pynt

Pisk kremen til den er fast. Kjør frosne bær og melis med foodprosessor. Smelt gelatinen i 3 ss vann og tilsett denne i bærblandingen. Bland krem og bær.

Ha kaken over på et egnet fat eller brett. Fordel bringebærmoussekremen over browniesostekaken.

 

1 kommentar:

  1. Ser kjempegod ut! Er det mulig og lage bringebærmoussekremen dagen for også? Og kan jeg ta på den mens kaka står i kjøleskapet over natta?

    SvarSlett