torsdag 2. mai 2013

Valgfagssuppe Tom Yam

I dag har vi hatt siste dag med valgfag asiatisk mat. Egentlig er det ganske så trist, siden vi har vært en super gjeng på kjøkkenet. Vi har laget thai, koreansk, indisk,vietnamesisk, kinesisk, koreansk og japansk. Mange gode smaker, og noen som vi ikke var riktig så fornøyde med. Disse suppene ble gode, og morsomt at suppene ble så forskjellige fra gruppe til gruppe. Det sier noe om hvor viktig det er å smake til.
Tom Yam Gai / Tom Yam  Vegetar
2 stk kyllingbryst/ 200 g sopp
Steking av ingredienser
4 dl kraft/ferdig utblandetbuljong/ferdig utblandet fond
1 stk rødløk
3 stk vårløk
2 asparges i tynne skiver
100 g bambusskudd
1 boks vannkastanjer
3 ss olje
1 stk lime (juicen)
1 boks kokosmelk
1 ss fiskesaus
1 stk chili
1 ss fersk ingefær/galangal
2 fedd hvitløk
1 stk sitrongresstengel
¼ plante koriander
soyasaus
sesamolje
salt
pepper

Slik gjør du
Mye damp når suppa er på kok
Kutt kyllingen i strimler og grønnsakene i litt tynnere strimler og biter.

Finhakk ingefær, chili, sitrongress (kun det hvite) og hvitløk. Varm opp oljen i en stor kjele og ha dette oppi. Fres det litt og tilsett kylling og grønnsaker. Ha på 4 dl kraft. Bruker du buljongterning er det 1 terning.

For mer mat, kok eggenudler og ha disse i suppa til slutt.

Tilsett kokosmelk. Kok godt opp og la dette småkoke 2-3 min. Ha i litt soyasaus, fiskesaus og sesamolje. Smak til med salt og pepper og limesaft, og dryss masse fersk koriander over rett før servering.

2 kommentarer: