torsdag 25. oktober 2012

Betbetbet - rødbeter eller dagens burger - Rødbeteburger

Jeg prøver å variere kostholdet til vegetarelevene på skolen, og det gjør at jeg innimellom sniker rundt og ser om jeg får noen gode ideer til vegetarmat som ikke prøver å være kjøtt. Etter en del prøving, har jeg funnet ut at havregryn er genialt som bindemiddel, og det gir faste og fine burgere som ikke smuldrer. Rødbeteburgerne fåt skikkelig fin farge, og er fantastisk gode på smak. Du kan kutte ut nøttene, men jeg synes at de gir en ekstra dimensjon.
Rødbeteburgere til fire
·         5 desiliter vann
·         1 spiseskje grønnsaksfond eller en terning
·         1,5 desiliter natur ris
·         1 desiliter hvite linser
·         300 gram rødbeter
·         ½ gul løk
·         0,5 kinesisk hvitløk
·         1,5 desiliter havregryn
·         1 ts timian
·         2 ss sesamfrø
·         2 ss valnøtter
·         Salt og pepper
·         Olje til steking

Slik gjør du
Kok opp vann med grønnsaksbuljong. Ha i ris og linser, og la det småkoke i cirka 20 minutter. Det spiller forresten ingen rolle om linsene er hvite eller røde, og om risen er brun eller hvit.Hell av eventuelt overflødig vann.
Skrell rødbetene, løken og hvitløken og skjær dem i mindre biter. Kjør i kjøkkenmaskin til det blir grovrevet. Ha deretter i ris- og linseblandingen og kjør litt videre. Ha i havregryn.
Ha det hele over i en bolle og rør inn valnøtter og sesamfrø.
Massen skal ikke bli tørr, men bør sette seg en litt. Smak til med timian, salt og pepper. Sett deigen kaldt, og la den hvile i minst en halvtime – da fester deigen seg ytterligere, og blir lettere å steke.
Varm opp olje til medium varme i en panne. Form porsjonsburgere med hendene, stek dem gyldne på hver side. Etterstekes i ovn på 200 g i ca 10 minutter.
Serveres med urterømme, brød og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar