onsdag 27. april 2011

Påskeskinkerester til begjær

Av en eller annen grunn, blir det alltid igjen rester etter påskeskinke, juleskinke eller andre steiker. Jeg er ikke veldig glad i rester, hater å kaste mat, og må derfor finne på noe nytt. I dag ble påskeskinka partert, delt i terninger og omformet til skinke med appelsin, brokkoli og rosmarin. Og skikkelig godt ble det.

Skinke med appelsin, brokkoli og rosmarin
Ingredienser til fire
1 påskeskinkerest ca 600 g
2 ss olje
1 broccoli
1 appelsin
1 rødløk
1 båt hvitløk
1 ss frisk rosmarin
1 ss honning
2 ss balsamico
Pepper

Del påskeskinka i terninger på ca 2 cm. Del broccoli i buketter, rødløk i små biter, og fileter appelsinen. Ta vare på safta fra appelsinen. Stek broccoliog rødløk i panna med litt olje, ha i hvitløk,og sett dette tilside på en tallerken. Stek påskeskinketerningene i olje, tilsett safta fra appelsinen, balsamico og honning når terningene er gyldne og ha i rosmarin. Ha stekt brokkoli og løk tilbake i panna sammen med det andre. Legg appelsinfiletene på toppen av panna. Pepre.

Savner du salt i oppskrifta? Påskeskinka mi var mer enn salt nok.

Serveres med ris eller kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar