tirsdag 19. november 2013

Asiatisk mat valgfag, kylling korma, raita og nan.

I valgfaget "Asiatisk mat" prøver vi å være innom minst 10 land i Asia. Vanligvis sparer jeg de landene vi har fokus på på skolen til slutt. Denne gangen indisk:
 

Kylling korma

500 g kyllingfilet
2 cm revet ingefær
2 båter hvitløk
1 dl naturell yoghurt
½ grønn chili
1 finhakket løk
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 dl kokosmelk
1 ss hakkede mandler
Saft av ½ sitron
Frisk koriander

Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg det i en blanding av yoghurt, ingefær og hvitløk. La det ligge i marinaden i 20 minutter. Varm litt smør i en panne og tilsett malt koriander, pepper, gurkemeie og garam masala, skru opp varmen og tilsett løk og chili. Stek til løken blir blank. Tilsett kylling og marinaden og stek videre i ti minutter.
Ha i kokosmelk. Rør til kokosmelken har løst seg opp skikkelig. Rør inn hakkede mandler og la det hele koke på svak varme i 40 minutter. Tilsett sitronsaft, salt og eventuelt litt fløt/mer kokosmelk. Ha over frisk koriander ved servering. Serveres med ris,nan og raita.

Nan
500 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
0,5 pk tørrgjær
3 dl yoghurt naturell
4 ss olje
1 stk egg

Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel.

Hev deigen til dobbel størrelse.
Varm opp ovnen til 250 grader. La stekebrettet også bli skikkelig varmt.

Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pærefomede, omtrent en halv centimeter tykke (noen liker dem tykkere - du finner ut hvordan du vil ha dem).

Stek etter eller to av gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden.

Det varierer litt hvor lang tid de skal steke alt fra 3 til 8 minutter. Følg med! Ta brødene ut før de svir seg.

 
Raita

100 g matyoghurt, helst gresk eller tyrkisk e.l.
1/4 stk agurk
1/4 stk rødløk
Litt mynte
¼ ts spiskummen

Skrell agurken og rasp agurkkjøttet i en bolle.Tilsett finhakket rødløk og mynte skåret i strimler. Bland i yoghurt og spisskummen.
Smak til med salt og server.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar