fredag 6. juni 2014

Løksuppe for folkehøgskoleelever

På skolen er løksuppa populær blant mange. Når vi lager suppa på skolen er størrelsen på porsjonene noe større, en bøtte løk, 3 liter eplejuice og 25 liter kraft...  Vi serverer løksuppe med focaccia, men aller best er det jo med gratinerte ostesmørbrød i suppa. Og det kan du jo gjøre om du lager suppe til færre enn 70.


Lives løksuppe

5 store gule løk i tynne ringer
2 ss olivenolje
1 ts timian
2 dl eplejuice
2 liter kraft/ ferdig blandet buljong

Pepper

 
Slik gjør du:

1.    Ha olje i en stor kjele, og ha i løken, den skal surre i ca 10 minutter på svak varme til den blir blank.Ha timian i gryta.

2.    Ha på eplejuice og la det koke litt inn. Ha på ca to liter kraft eller ferdig blandet buljong. Kokes i ca 30 minutter


Serveres helst med ostesmørbrød i suppa J

 
Focaccia
1 kg mel
8 dl kaldt vann
½ pakke gjær
1 ss maldonsalt

1 dl olivenolje, 1 ts maldonsalt, 1 ts rosmarin til å ha på toppen
Rør ut gjær i vann og  bland mel, væske og salt til det blir en jevn deig.
Når deigen er hevet til dobbelt størrelse kler du en langpanne med bakepapir, og heller deigen på. Lag hull med fingrene, og hell over olivenolje, salt og rosmarin.
 
Stekes på 230 grader i ca 30 minutter.

 

 

 

 

1 kommentar:

  1. Hei. Kan focaccia oppskriften halveres? Er det i så fall like lang steketid?? Kristin

    SvarSlett