tirsdag 19. november 2013

Asiatisk mat valgfag; Glutenfritt nan


Så var det asiatisk mat, igjen. Denne gangen laget vi kylling korma og nan. Fordi en av elevene har cøliaki laget vi en glutenfri utgave av brødet, og det ble imponerende godt om jeg skal si det selv.Glutenfrie nan


500 g semper fin mix
3 ss jyttemel
6 g tørrgjær (en halv pose)
3 dl naturell yoghurt
2 ts fiberhusk
2 stk egg
2 ts bakepulver
1 klype salt
2 ts sukker
4 ss nøytral olje

Ha mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Rør det godt sammen.
På lav varme, varm opp yoghurten til litt over fingervarm temperatur. Pisk egget sammen i en liten kopp. Rør inn fiberhusken i yoghurten, og ha dette sammen med egget og oljen i melblandingen og elt sammen til en glatt deig. Deigen skal være nokså fast, men allikevel litt klebrig. Bruk heller litt for lite enn for mye mel. Bland godt sammen, gjerne med kjøkkenmaskin eller bruk håndmikser med eltekroker. Hev deigen til minimum dobbel størrelse (ca. 30-50 minutter). Det gikk fint å elte for hånd.

 

Sett ovnen på 250 C eller på maks temperatur. La stekebrettet stå i mens ovnen blir varm, slik at dette også bli godt og varmt. Hell godt med melmiks på benken, og del deigen i så mange deler du ønsker. Av denne får du ca. 8-10 brød. Kjevl ut bitene med lett hånd, så de blir passe flate. Stek to og to om gangen. Bruk en stekespade og legg to brød inn på det varme stekebrettet. Det skal stå høyt opp i ovnen, på den øverste rillen. Og følg med, her kan steketiden variere. Brødene vil blåse seg litt opp mens de steker, og de skal være lett gyldne. Mine stod i ca. 4 minutter, noen ganger mindre, andre ganger lengre. Dette vil selvsagt variere alt etter hvilken ovn du har og størrelsen på brødene. Disse ble ganske gyldne til å være glutenfrie.

Oppskriften kan brukes til pitabrød også. Da ville jeg ha hatt i mindre sukker. Trilles til boller og klemmes/kjevles flate.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar