tirsdag 27. august 2013

Majones ala brødrene Price

Innimellom ser jeg på matprogrammer, og en av favorittene er unektelig de danske brødrene Price. De gjør enkle ting, er akkurat passe arrogante, jålete, og fulle av humor , og bruker rikelig med smør. For en tid tilbake lagde de en majones, som var basert på en rekeolje. Jeg prøvde meg med å bruke scampiskall første gang jeg lagde det, og det var aldeles bortkastet for smaksløkene. Men med rekeskall, du og du for en majones!

Rekeolje
Skall av 40 reker, uten hode
1/2 gul løk
2 dl nøytral olje
6 pepperkorn

Stek rekeskallene i olje, og ha i løken. Stekes i ca 5 minutter, men obs, obs skal ikke bli for varmt! Løken skal aldri være mer enn gylden.
Sil oljen og avkjøl. Den blir oransjegylden i fargen.

Rekemajones
2 dl rekeolje
2 eggeplommer
1 ts sennep
1 stripe sitronskall
1 ss hakket løk
1ss persille
2 ss hvitvin (du skal kanskje ha hvitvin til rekene...)

Ha eggeplommer, sennep og sitronskall i en beholder som passer til stavmikser. Sett stavmikseren over eggeplommene og hell olje forsiktig på mens du kjører mikseren. Når olje og eggeplommer har blitt majones, har du i løk, persille og hvitvin og kjører det hele glatt.

Ha i litt salt og kvern over pepper. Og server til rekene, som du kan ha ganske mange av. Og majonesrestene? De brukte jeg til å lage en sesamkrust på torsk dagen etter.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar