tirsdag 20. november 2012

Skogsbæris, helt fri for....

Det er alltid noen utfordringer når et kjøkken skal lage mat for mange, og når noen ikke spiser sukker, noen ikke skal ha laktose og noen ikke skal ha egg, og alle vil ha dessert, gjelder det å bruke litt ekstra fantasi. Det er alltid dessert på søndager, og når det ofte er is, blir det kjedelig å avspises med frukt. Derfor ble det denne søndagen laget to typer kokos og bærsorbet. Den ene med skogsbær og et fløtesubstitutt, den andre med jordbær og kokosmelk.

Skogsbæris med fløtesubstitutt og kokosmelk
500 g frossen skogsbærblanding
2 dl fløte eller "frifor-fløte"
2 dl kokosmelk
4 ts kokosblomstsukker- kanskje mer eller annen søtning

Skogsbæris i kjøkkenglass
Alle ingrediensene skal kjøres til glatt masse i en foodprosessor. Det kan være lurt å ha i litt av bærene om gangen. Skal ha myk softiskonsistens når den er klar. Puttes en liten halvtime i fryseren før servering. Isen blir litt hard om den står lenge, men er fortsatt spiselig.







Jordbær-kokossorbet
500 g frosne jordbær
3 dl kokosmelk
6 ts kokosblomstsukker eller annen søtning

Alle ingrediensene skal kjøres til glatt masse i en foodprosessor. Det kan være lurt å ha i litt av bærene om gangen. Skal ha myk softiskonsistens når den er klar. Puttes en liten halvtime i fryseren før servering. Isen blir litt hard om den står lenge, men er fortsatt spiselig. Kokosblomstsukkeret gir en litt syrlig smak. Hadde jeg vært sikker på at de tålte sitrus, ville jeg nok tilsatt litt appelsin.

Jordbær-kokossorbet
Jeg tror jentene ble glade.....



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar