onsdag 28. desember 2011

Restemiddag med kveite

Det ble rester etter julekveita, og jeg fant ut at jeg skulle lage en fiskerett av restene. Kveite"grateng" med appelsinbakt fennikel og stekte mandelpoteter med tomater og sveitserost.

Kveitegrateng
600 g kveitrester
1/2 sitron skall og saft
1 dl brødrasp
3ss hvitvin
3ss smør
1 båt hvitløk
1 ss hakket persille
Pepper og salt

Riv sitronskall, hvitløk og press sitronen.Legg kveiten i bunn av et ildfast fat, ha over sitronsaft og hvitvin. Bland sammen hvitløk, sitronskall persille og brødrasp og ha det over fisken. Legg tilslutt på smør på toppen. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.

Appelsinbakt fennikel
2 fennikel
1 appelsin
2ss smør
1 ts kalvefond
1 ts finhakket persille
Pepper


Skjær fennikel i biter, og legg den i ei ildfast form. Legg appelsin i skiver på toppen, og legg smør i biter oppå appelsinen. Strø over persille og ha på fond. Pepre. Stekes i ca 40 minutter på 200 grader.




Stekte mandelpotetskiver med tomater
6 mandelpoteter i skiver
6 cherrytomater
3 ss revet sveitserost.

Stek potetene i panne med litt olje. Legg skivene lagvis med cherrytomater. Strø over sveitserost. Stekes til osten er smeltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar