søndag 6. desember 2009

På tide med julesild???

Jeg er ikke allverdens glad i sild, men har funnet er par varianter som jeg synes at er gode. Første gangen jeg laget disse, syntes jeg at det virket som om det var vel mye sukker i oppskriftene, men det er det ikke. IKKE prøv å bruke mindre sukker!! Og ja, det er ketchup som er basis for tomatkryddersilda. Jeg synes forresten Carlos kryddersild er best.

Tomatkryddersild
6 kryddersildfileter
2 løk
2 laurbærblad
1 dl solsikkeolje
1 dl tomatketchup
1 dl 7% hvit eddik
3 dl sukker
4 ss vann
2 knivsodder pepper
1-2 ss dill

Varm eddik, ketchup,sukker, vann, pepper og dill til sukkeret er oppløst. Obs, må ikke koke. Bland i oljen og avkjøl. Skjær silda i gaffelbiter, og løken i tynne skiver. Legg sild, løk og laurbærblad lagvis i et sildeglass. Hell over avkjølt lake.

Sitronsild
6-8 kryddersildfileter
2 løk
1/2 purre
3 dl sitronsaft (ca 8 sitroner)
3 dl vann
3 dl sukker
6 hele allehånde
6 nellikspiker
3 laurbærblad
3 ts syltet grønn pepper

Varm sitronsaft, vann, sukker, allehånde, nellikspiker til sukkeret er oppløst. Ha i syltet pepper. Skjær silda i gaffelbiter, og løk og purre i tynne ringer. Legg sild, løk, purre og laurbærblad lagvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar