tirsdag 20. november 2012

Pestolaks

På kjøkkenet har Anne og jeg sett på at det er fint å variere fiskemiddagene mer. Så i dag fikk vi den fineste, ferske laksefilet fra Smakfullt Kjøkken, og vi laget en pesto som passet til. Pestoen skulle tilpasses slik at vi slapp å lage for mange ulike varianter, fortsatt laktose fri, og fri for nøtter. Pinjekjernene ble byttet ut med solsikkekjerner, og vi hadde i osten etter at vi hadde tatt av en porsjon til de laktosefrie.

Persille og basilikumpesto til 60 sultne elever
2 bunter persille
3 potter basilikum
5 hele kinesiske hvitløk
5 dl rapsolje
50 g solsikkekjerner
250 g parmesan
salt
pepper

Det hele kjøres til en glatt masse i foodprosessor. Om det er noen som ikke tåler osten, ha i denne til slutt.

Pesto til litt færre.... (1/2 potte fersk persille, 1/2 potte basilikum, 1 /2 kinesisk hvitløk, 10 g solsikkekjerner, 50 g parmesan og 1 dl olje)

Laks med pesto
Til 60 personer...

11 kg laksefilet
salt
pepper
pesto

Skjær laksen i porsjonsstykker og ha ca 2 ts pesto på hvert stykke. Stekes på 150 grader i ca 10 minutter.

Laks med pesto til færre....
Se over. 1 person spiser ca 150-200 g laks.

I dag serveres det hele med hvitløksrømme, kokte poteter, grønn salat og agurksalat.

2 kommentarer:

  1. Må sies at jeg digger angivelse av mengde på denne oppskriften ca 60 personer.. Det så utrolig godt ut forøvrig så må prøves ut her på Olstad, vel er vi mange men tror jeg skal forsøke meg med en noe mindre posjon.

    SvarSlett
  2. Det kan være greit å prøve beregningen på "Pesto til litt færre..." God middag :-)

    SvarSlett